PERCHEZIŢII DNA la Administraţia Finanţelor Publice Deva. Ce fapte anchetează procurorii UPDATE...

PERCHEZIŢII DNA la Administraţia Finanţelor Publice Deva. Ce fapte anchetează procurorii UPDATE În ce loc au mai descins procurorii

0
DISTRIBUIȚI

dna

Procurorii DNA fac percheziţii, vineri, la Administraţia Finanţelor Publice Deva şi la firme din judeţele Hunedoara şi Maramureş, printre care şi Termogaz, într-un dosar care vizează fapte de corupţie, în legătură cu contracte nerentabile privind importul de cărbune şi lucrări de retehnologizare.

Direcţia Naţională Anticorupţie Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2011 – 2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În această cauză, procurorii fac nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţele Hunedoara şi Maramureş, din care una este la sediul unei instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Administraţia Finanţelor Publice Deva.


De asemenea, printre firmele percheziţionate este şi Termogaz din judeţul Hunedoara.

Ancheta vizează contracte nerentabile privind importul de cărbune şi lucrări de retehnologizare, au mai spus sursele citate.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba.

UPDATE Procurorii au mers astăzi și la Complexul Energetic Hunedoara, în același dosar, privind importul de cărbune. Acum aproximativ două luni, Corpul de Control al Ministrului Economiei a făcut verificări la CEH, în urma cărora a semnalat mai multe nereguli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.