Pesediştii Alfred Simonis şi Dan Idolu îl DESFIINŢEAZĂ pe liberalul Marian Vasile....

Pesediştii Alfred Simonis şi Dan Idolu îl DESFIINŢEAZĂ pe liberalul Marian Vasile. De ce atenţionează că transformarea Timişoarei în metropolă e doar un subiect menit să „perie” orgoliul primarului Robu UPDATE Vezi reacția lui marian Vasile

2
DISTRIBUIȚI

idolu_pressalert3

Proiectul transformării Timişoarei în metropolă se bucură de o atenţie deosebită din partea primarului Nicolae Robu, ca iniţiator, şi a consilierului său personal Marian Vasile, ca şi persoană însărcinată să facă demersurile necesare elaborării unei strategii pentru implementarea dorinţeie şefului său de partid. Deşi nu sunt puţini cei care acuză că administraţia Robu nu poate gestiona nici actualele proiecte, cei doi nu renunță.

Insistenţa cu care este tratat subiectul a stârnit reacţii dure din partea consilierilor locali ai PSD, Dan Idolu şi Alfred Simonis. Vizavi de ideea prezentată în detaliu joi de Marian Vasile, Idolu a declarat că „are o gândire… din nou cred că a învăţat la «şcoala Robu» să afirme că numai părerile lui sunt cele adevărate şi fără o dezbatere publică reală noi trebuie să executăm fiecare – cetăţeni, politicieni, consilieri – aşa-zise dispoziţii. Dacă cadrul legal la nivel naţional nu permite, atunci dezbaterea asta la nivel local ce poate face? Dacă domnul primar dorea cu adevărat, în afară de a face declaraţii prin care să-şi înarce combustia de orgoliu suficient încât să iasă în public, ar fi trebuit să vorbească cu parlamentarii de Timiş, inclusiv cei PNL, să facă un demers legislativ prin care să se poată rezolva problema asta. Nu se poate decide împărţirea teritorială a României prin hotărâre de guvern, cred eu, asta e o componentă a regionalizării, care se discută de ani de zile şi nu se poate prin hotărâre de consiliu local, de guvern sau pentru că vor primarul şi consilierul său.


E o chestiune serioasă, ar trebui o dezbatere publică pentru început şi nu să te duci către guvern ca să spui apoi că tu ai vrut şi guvernul nu a vrut când ştii din start că e imposibil şi că nu e legal”.

De cealalată parte, Simonis spune că „părerile domnului MCV nu au pentru mine importanţă sau însemnătate. L-am ascultat un an şi jumătate cum a tot declarat că a fost schimbat abuziv din funcţia de viepreşedinte al Consiliui Judeţean Timiş, cum va câştiga el în instanţă şi cum va arăta că are dreptate. În final se vede că nu a fost aşa. Dacă daţi un search pe Google despre domnul Marian Constatin Vasile nu veţi vedea alte articole decât cele în care spune că vrea să redevină vicepreşedinte că a fost schimbat ilegal şi vicepreşedinte la nesfârşit. Altceva decât «vicepreşedinte» nu ştie să spună. Referitor la extinderea Timişoarei, nu am nimic împotrivă, dar la ora asta în Timişoara există cartiere unde nu este acoperită canalizarea, nu avem asfalt peste tot. Hai să terminăm cu ce avem noi în areal şi apoi să extindem peste tot”.

UPDATE Vivavi de acuzele celor doi, liberalul Marian Vasile a declarat că „domnii Idolu şi Simonis ar face bine să îşi vadă de problemele lor politice interne, având în vedere că la adminstraţie şi implementarea proiectelor cu fonduri europene nu se pricep, aşa cum demonstrează ultimele declaraţii. De asmenea, văd că nu au capacitatea nici măcar de a ridica ochii din pământ şi a privi spre viitor, ce să mai vorbim despre managenmt strategic sau alte lucuri grele pentru ei. Eu şi domnul Robu am anunţat deja faptul că dezbaterea publică pentru crearea metropolei este absolut necesară, şi fără implicarea cetăţenilor implementarea nu va fi posibilă. La momentul actual, Consiliul Consultativ Economic lucrează la concept”. În ceea ce privește atacurile celor doi pesediști, Vasile a ajuns la concluzia că „avem de a face cu Stan și Bran”.

2 COMENTARII

  1. Sonates asta de mcv ce sa faca?? ca nimeni NU il baga in seama! nici la noul pnl=vechiul pdl! toti s-au lamurit ca saracul e… sonates rau de tot! si mai este si violent, ranchiunos si orgolios, grandoman, obsedat dupa sefie! Saracul NU stie de proverbul: ,,prostia cu fudulia merg mana in mana”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.