Peste 200 de studenţi din 30 de ţări vor mărşălui pe străzile...

Peste 200 de studenţi din 30 de ţări vor mărşălui pe străzile Timişoarei. Cum pot intra timişorenii în contact cu tinerii și care este programul ISWinT

0
DISTRIBUIȚI

iswint timisoara

ISWinT, festivalul internaţional dedicat studenţilor din toate colţurile lumii, începe astăzi la Timişoara. Peste 200 de studenţi din ţări din Uniunea Europeană, Mexic, Algeria, Indonezia, Egipt sau Marea Britanie îşi dau întâlnire, timp de zece zile, în capitala Banatului, unde este organizată cea de-a 22-a ediţie a ISWinT.

Evenimentul are loc în perioada 23 iulie – 2 august şi este organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara.


Odată cu participanţii internaţionali, şi multiculturalitatea poposeşte la Timişoara. Astfel, timişorenii care sunt curioşi să interacţioneze cu participanţii sunt invitaţi sâmbătă, de la ora 16.00, la „Ziua Internaţională”, pe str. Mărăşeşti, unde studenţii din toată lumea sunt puşi faţă în faţă cu locuitorii oraşului.

„ISWinT propune în acest an tema „Develop Yourself: Design the Future”. În cadrul workshop-urilor diversificate, studenţii vor învăţa că fiecare dintre noi are un talent într-un anumit domeniu şi vor fi încurajaţi să îl dezvolte, să îşi cultive abilităţile şi pasiunea, indiferent dacă acestea sunt legate de fotografie, de gastronomie, de vorbitul în faţa unui public sau de orice altceva”, transmit organizatorii.

Punctul culminant al festivalului ISWinT va avea loc vineri, 31 iulie, de la ora 21.30 când este programată parada oficială a participanţilor, iar străzile oraşului se vor umple de oameni în tricouri galben cu verde, culorile oficiale, steaguri şi însemne specifice tututor naţiunilor prezente la eveniment. „Avem peste 200 de participanţi din peste 30 de ţări, care sunt invitaţi la 11 workshop-uri. Avem şi patru activităţi deschise publicului timişorean: deschiderea şi închiderea oficială, „Ziua Internaţională” şi tradiţionala paradă ISWinT”, a declarat, astăzi, Victor Dobrescu, coordonatorul proiectului „ISWinT 2015”.

Programul complet al festivalului se găseşte AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.