Ping-pong cu deratizarea şi dezinsecţia din Timişoara. Ce condiţii pune primarul Nicolae...

Ping-pong cu deratizarea şi dezinsecţia din Timişoara. Ce condiţii pune primarul Nicolae Robu administrației județene şi cine va lua decizia

0
DISTRIBUIȚI

DERATIZARE02_resize

Deşi doar câteva zile ne mai despart de luna august, nimeni nu poate spune cu exactitate dacă la Timişoara se va face sau nu o dezinsecţie în mod profesionist.

Săptămâna trecută, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, declara pentru PRESSALERT.ro că „noi avem o adresă de la Primăria Timişoara primită în urmă cu două sau trei săptămâni prin care primăria ne roagă ca să realizăm dezinsecţia şi pe teritoriul Timişoarei. Am accesat la idee şi desigur că depinde de dânşii dacă a fost doar o promisiune electorală sau a fost o promisine serioasă, în sensul în care vor lansa comanda ca să se poată face şi dezinsecţia.


Noi am dat posibilitatea tuturor primăriilor din judeţul Timiş ca să lanseze comanda pentru executarea acestor lucrări, având în vedere că nu sunt lucrări pe care să le poată face oricine. Noi avem pregătită procedura şi tot ce înseamnă aceste acţiuni pe care trebuie să le facem şi în localităţile care în zilele următoare vor lansa comanda ca să poată să plătească fără niciun fel de profit la unitatea noastră de la Cioca, aşa cum plăteşte şi consiliul judeţean pentru că noi vom executa pe terenurile care sunt ale CJT. În mod special au rămas colegii mei ca să definitivez dacă se va interveni şi la râuri, lacuri sau păduri”.

Primarul Nicolae Robu însă rămâne indecis cu privire la alocarea de bani pentru dezinsecţie şi deratizare. Acesta a declarat că „au făcut firmele de la primărie, care sunt ale primăriei, fiecare pe un sector, nu mă întrebaţi pe mine detalii, nu ştiu cum va considera Direcţia de Mediu. Depinde la ce preţuri, când şi în ce condiţii se va face. Nu mă ocup eu de astfel de lucruri. Direcţia de Mediu se ocupă, noi nu mergem în mod automat către CJT. Ne vom orienta spre ei cu o solicitare în acest sens în măsura în care oferta lor este una de interes pentru primărie sub toate aspectele şi din punct de vedere financiar”. Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că „momentan se analizează oferta CJT”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.