PNL nu renunţă: încă vrea mutarea marilor magazine în afara oraşului. De...

PNL nu renunţă: încă vrea mutarea marilor magazine în afara oraşului. De ce crede Dan Popa că acestea distrug economia şi ce probleme ignoră liberalii

4
DISTRIBUIȚI

dan popa 5

Liberalii nu se dezic de ideea mutării magazinelor de tip supermarket în afara oraşelor. Deşi criticată la nivel naţional iniţiativa unui parlamentar liberal pare să prindă cel puţin parţial la nivelul judeţului Timiş. La auzul planurilor colegului său de partid, primarul Timişoarei, copreşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a postat o replică acidă pe Facebook susţinând că el îşi face cumpărăturile unde doreşte şi nu unde decid alţii, conchizând că ideea cu pricina este una deloc utilă. La finele acestei săptămâni însă, copreşedintele PNL Timiş, Dan Popa, a menţionat că de la nivel central s-a stabilit că este necesar ca pe viitor marile centre comerciale să primească aprobare doar în afara oraşelor.

Mai exact, Popa a explicat că „aceste centre comerciale au preţuri mici şi distrug preţurile din centru, falimentând afacerile micilor producători.


Rata şomajului arată bine, dar ea are în spate multe lucruri. Sunt două milioane şi jumătate de cetăţeni români pe care ANAF îi caută la conturi şi care lucrează în străinătate şi toţi tinerii absolvenţi îşi caută locuri de muncă în afara ţării. Politica guvernului Ponta nu asigură locuri de muncă pentru aceşti tineri”.

Interesant este faptul că, deşi susţin că se ocupă de binele cetăţenilor, politica liberalilor nu se aplică deloc la nivel local. Mai exact, nu sunt puţini timişorenii care au cerut mutarea companiei Continental în afara oraşului, acuzând mirosul puternic de cauciuc, însă administraţia locală în frunte cu liberalul Nicolae Robu se arată neputincioasă în acest sens. Mai mult, deşi vor să mute în afara oraşului magazinele mari cu preţuri mici, liberalii nu par să fie deranjaţi de cluburile din Timişoara care, prin faptul că nu îşi izolează fonic clădirile în care funcționează, distrug liniştea a mii de locuitori şi sunt amendate cu sume derizorii de organele legii.

După ce presa locală i-a atras atenţia lui Dan Popa că nu este firesc să muţi magazinele cu preţuri mici în afară în timp ce laşi patronii de cluburi să îşi facă de cap după bunul plac, liberalul a menţionat că va cere ca parlamentarii PNL să propună modificări ale legislaţiei privind poluarea fonică şi respectarea programului de linişte.

4 COMENTARII

  1. Deci, dupa mintea slaba a acestui domn, interesul cetatenilor nu este sa cumpere ieftin, de la marile magazine, ci scump, de la micii comerciantzi?! Esti IDIOT, domnule PDList???!!!

  2. dar are dreptate. toți micii comercianți sunt in faliment sau pe acolo. numai in Ro sunt astfel de locatii ale marilor magazine. in plus, sa nu uitam de depozitele de pesticide, materiale de constructii, mancare de caini si alte imputiciuni care functioneaza fără probleme in zone populate. nu e normal. indiferent dacă e liberal sau nu, ideea e bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.