PREMIERĂ la Timişoara. Inima pacienţilor care suferă de o afecţiune cardiacă severă,...

PREMIERĂ la Timişoara. Inima pacienţilor care suferă de o afecţiune cardiacă severă, oprită minute mai puţine în timpul intervenţiilor chirurgicale. Care este motivul

2
DISTRIBUIȚI

inima

Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara au realizat o nouă operaţie în premieră pentru vestul ţării. Este vorba despre un implant de valvă cardiacă biologică sutureless, care a avut loc ieri în Clinica de Chirurgie Cardiacă din cadrul institutului. O astfel de valvă a fost implantată unei paciente în vârstă de 67 de ani, care avea stenoză aortică calcară severă. Femeia a fost transferată din Reanimare după doar 12 ore pe Secţia de Chirurgie Cardiacă.

Potrivit medicilor timişoreni, în cazul pacienţilor care au boli valvulare severe, adică afecţiuni ce duc în timp la afectarea muşchiului cardiac, acestea sunt înlocuite cu proteze valvulare cardiace mecanice, recomandate pacienţilor tineri, sau biologice, pentru pacienţi în vârstă care nu necesită tratament anticoagulant.


Aceste proteze sunt implantate prin intervenţii chirurgicale pe cord oprit.

marian gaspar

„Noul model de Valva Biologică Sutureless are un dispozitiv de fixare pe inelul aortic şi necesită doar trei fire, timpul de implantare fiind astfel mult mai scurt. Aceasta reprezintă un avantaj la pacienţii în vârstă unde se poate face operaţia prin incizii mici, fiind mult mai uşor de implantat, scurtează timpul de oprire cardiacă reducând riscul operator”, spune medicul Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul institutului care, împreună cu un medic din Viena, un alt medic chirurg din Timişoara şi un medic anestezist au realizat operaţia în premieră.

Acest tip de valvă a fost implantat doar la un spital privat din Bucureşti, costul acesteia ajungând la 9.000 de euro. În cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, costul valvei a fost acoperit integral din banii veniţi prin programele naţionale pentru chirurgie cardiacă.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua !
    Felicitari pentru operatia facuta.Doresc multa sanatate d-lui prof. dr.Gaspar si colectivului sau,pentru a putea salva multe vieti.Sunt o pacienta operata in 2010 (by-pas coronarian),de catre dl. profesor Gaspar,caruia ii multumesc din nou,ca mi-a salvat viata.
    Cu respect L.Stefan.

  2. Dl asta pe care voi il ridicati in slavi este un mare mancator de bani ai pacientilor si ai statului. unde-i DDICOT sa -i faca o vizita sa-i vada cum jeimanesc pacientii si statul? pentru o operatie mi-a luat 3 mii de euro javra asta ordinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.