Premierul sârb, lovit în cap cu o piatră în timpul ceremoniei de...

Premierul sârb, lovit în cap cu o piatră în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica

0
DISTRIBUIȚI

Aleksandar Vucic 01.jpg_resize

Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost atins la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica la 20 de ani de la evenimentele din 1995, fiind nevoit să plece în grabă de la locul incidentului, relatează France Presse, citând agenția sârbă de presă Tanjug.

Potrivit Reuters, delegația premierului sârb a fost văzută îndreptându-se în viteză spre mașinile situate pe un deal din apropierea locului de desfășurare a ceremoniei, dar precizează că nu știe dacă Aleksandar Vucic a părăsit definitiv locul incidentului.


AFP relatează că Vucic a plecat în fugă din cimitirul memorial, înconjurat de membrii serviciului său de pază, în timp ce organizatorii lansau prin portavoci apeluri la calm.

Aleksandar Vucic a depus o floare în fața unui monument pe care se află numele a celor peste 6.200 de victime identificate și înmormântate în acest cimitir, când mulțimea a început să scandeze „Allah Akbar” (Dumnezeu e mare) și să arunce cu pietre în direcția lui.

Înainte de a pleca spre Bosnia, premierul sârb a dat publicității un comunicat în care a condamnat „crima monstruoasă” de la Srebrenica.

„Au trecut 20 de ani de la teribila crimă din Srebrenica. Nu există cuvinte care să poată fi rostite pentru a exprima tristețea și regretele pentru victime, nici furia față de cei care au comis această crimă monstruoasă”, a notat Vucic într-o scrisoare deschisă, însă fără a folosi cuvântul „genocid”.

Mii de persoane sunt prezente sâmbătă la Srebrenica pentru a participa la ceremoniile care marchează 20 de ani de la masacrarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani.

Foto: Arhivă / Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.