Premii de un milion de euro pentru zeci de persoane creative din...

Premii de un milion de euro pentru zeci de persoane creative din vestul ţării, printre care şi studenţi, ca să-şi deschidă propria afacere

0
DISTRIBUIȚI

poza (6)

Zeci de persoane creative din vestul şi nord-vestul ţării îşi vor deschide o afacere. Asta după ce au participat la un concurs de idei de afaceri, astfel că au primit un sprijin de aproximativ 25.000 de euro ca să-şi deschidă propriul business. Jumătate din premianţi sunt studenţi cu vârste până în 25 de ani.

Cele 41 de persoane au primit un sprijin financiar pentru afacerea lor în cadrul proiectului finanţat cu bani de la Uniunea Europeană „ACCES – Antreprenoriat, Curaj, Cunoaştere, Efort, Succes” implementat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Facultatea de Economie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

„Proiectul ACCES vizează sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale pentru un număr de 41 de potenţiali antreprenori.


În urma concursului de idei de afaceri la care au participat 55 de persoane, 41 dintre ele au fost declarate câştigătoare, fiecare din firmele lor primind maxim 25.000 de euro pentru afacerea lor. Ideile de afaceri premiate au fost din domenii foarte diverse, turism, lemn şi mobilă, tehnologia informaţiei, industrii creative, sănătate. În competiţie, practic, se putea înscrie orice persoană peste 18 ani care avea domiciliul sau reşedinţa într-unul din cele zece judeţe implicate în proiect din Regiunea Vest şi Nord-Vest. Câştigătorii concursului era necesar să fie minim 50 % tineri studenţi cu vârsta până în 25 de ani”, ne-a spus Codruţa Darida, directorul zonal al Fundaţiei Bethany.

Tot în cadrul acestui proiect european au fost înfiinţate şi două Centre de Sprijin şi Iniţiere în Afaceri, la Timişoara, în care va fi oferită consiliere gratuită pentru înfiinţarea unei întreprinderi şi întocmirea unui plan de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.