Primarul Nicolae Robu dă asigurări că lucrările de reabilitare a centrului istoric...

Primarul Nicolae Robu dă asigurări că lucrările de reabilitare a centrului istoric sunt în grafic. Unde s-au făcut progrese

2
DISTRIBUIȚI

santier cetate romprest (1)

Primarul Nicolae Robu este convins că Timişoara nu va pierde finanţarea europeană pentru lucrările de reabilitare a centrului istoric. Acesta a declarat că lucrările sunt în grafic şi că proiectul nu are nicio întârziere, asta deşi cu acordul UE termenul de finalizare a fost mutat din iulie în decembrie.

„Trebuie să ne mobilizăm la maxim şi nu este mobilizare nici acum, ca să luăm măsuri de precauţie. Lucrezi în aer liber, nu poţi să ştii cum va fi luna noiembrie, nu trebuie să lăsăm pe ultimul moment.


De aceea eu pun o presiune multiplă pe fiecare executant de lucrări. În unele locuri se pot pune presiuni, în alte nu se poate”, a spus Robu despre stadiul lucrărilor.

Edilul a comentat şi vizavi de pietruire. Dacă acum două săptămâni lucrările la centrul istoric din Timişoara strâneau râsul populaţiei după anunţul edilului că maeştrii pietrari sunt plecaţi la fân, acum lucrurile par să fie revenit pe făgaşul normal. „Important este că s-a deblocat aprovizionarea cu piatră. Pentru strada Mercy este o promisiune, dar a venit piatra pentru Savoya şi Lucian Blaga. Au venit nişte transporturi destul de mici, cu camioane de capacitate mică, dar au venit repetitiv, astfel că se poate lucra. Şi în Piaţa Unirii s-a ajuns destul de departe cu pietruirea. S-a ajuns la continuitate a pavajului dintr-un capăt în altul. Acum se lucrează spre Dom şi apoi ultima parte înspre nordul pieţei, partea dinspre Lenau”, a explicat primarul.

Cât despre valorificarea vestigiilor, lucrările sunt încă în aşteptare, asta pentru că proiectarea va mai dura circa două luni. Edilul a completat că, la fel ca şi în cazul celorlalte sectoare, le-a cerut celor care se ocupă de lucrări să accelereze procedurile şi să lucreze la capacitate maximă.

2 COMENTARII

  1. e clar, stati linistiti, nu e nici o problema…doar primarul le-a cerut sa lucreze la capacitate maxima la cei 3 muncitori ramasi pe santier….

  2. nu peste mult timp robul va da cu suspinatul, vorba lui emil cracanoiu, sef de vama la vama timisoara, de loc din streethaya..robul are explicatii puerile pentru prafuirea orasului si contracte cu firme a caror muncitori sunt plecati la fan, insa, in acest fel isi poate asigura o iesire onorabila din scurta si penibila lui cariera de edil, si anume cu ajutorul unei institutii de pe Str, Vacarescu poate fi absolvit de orice raspundere…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.