Primarul Nicolae Robu, despre contestatarii fântânii de două milioane de euro: „Este...

Primarul Nicolae Robu, despre contestatarii fântânii de două milioane de euro: „Este aceeaşi atitudine penibilă şi descalificantă care a fost şi vizavi de palmieri”. De ce spune că investiția este ieftină

4
DISTRIBUIȚI

robu ochelari 1

Deşi a fost criticat în mod public atât de către mai mulţi timişoreni nemulţumiţi care au reacţionat pe reţelele de socializare şi în presă, dar şi de către reprezentanţii PSD Timiş, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu renunţă la ideea de a amenaja o fântână cu jocuri de lumini pe Bega. Acesta a prezentat un mic filmuleţ cu o simulare a fântânii, pentru a atrage atenţia asupra faptului că modelele prezentate până acum în presă au fost unele lipsite de rafinament şi departe de original. „ Ceea ce vrem să facem pe Bega prin acest obiectiv rarisim, este să facem oraşul mult mai atractiv. Astfel noi timişorenii vom merge acolo să ne bucurăm sufletul de acele spectacole complete în care se întrepătrunde apa cu tehnologia de o manieră atât de inspirată pe cât sunt de inspiraţi artiştii care vor concepe spectacolele.( …) Cum putem să venim să spunem că ceva atât de nevinovat ca acest proiect… .


Este aceeaşi atitudine penibilă şi descalificantă care a fost şi vizavi de palmieri. În Paris se poate să fie palmieri şi în Timişoara interbelică, numai acum nu” a spus acesta.

După ce a declarat că opozantul Institutul de Dezvoltare Locală este din Reşita şi reprezentantul lui locuieşte la sat, deci că opoziţia timişorenilor ar fi una fictivă, Robu a spus că „acolo vor veni mii de oameni care se vor bucura de spectacole excepţionale, se vor opri să se plimbe, vor veni alţii din spatele Catedralei, vor ajunge în Piaţa Victoriei, vor da peste anumite terase, se vor plimba prin zona Cetate până la Bastion. Tot arealul acesta va fi spre bucuria timişorenilor”.

Robu a mai precizat şi că momentan nu se poate vorbi de o estimare exactă a costurilor de amenajare a fântânii dat fiind faptul că cifrele vor rezulta în urma unui studiu de fezabilitate. Chiar şi aşa Robu spune că două milioane de euro sunt doar 0,66% din bugetul urbei noastre care este de peste 300 de milioane de euro anual şi că suma deşi pare mare pentru oamenii de rând, este de fapt una mică pentru un oraş de talia Timişoarei. Robu a reamintit că la Arad au fost alocaţi nu mai puţin de cinci milioane de euro pentru un obiectiv similar inspirat, culmea, din proiectul Timişoarei.

4 COMENTARII

  1. Omul acesta, purtat spre funcție, în campanie, să ne reamintim, de Ion Iliescu și de Dan Voiculescu, între care se poza mândru, nu e în toate mințile, e limpede! Sper că nu distruge iremediabil orașul câtă vreme mai e primar.

    • Unii isi permit sa isi faca fantani la ei in curte, si sincer il apreciez pe Robu, eu nu am mai vazut pana acum palmieri.

  2. un singur lucru nu pot sa inteleg ,dl.primar pt proiectele sale face comparatii cu strainatatea ,pai atunci stau sa ma intreb de ce nu ne compara si la nivelul de trai ? de ce spitalele noastre arata ca si in tarile din lumea a 3 ? de ce scolile nu sunt la nivel european
    ? strazile ,,si cate si mai cate ,,,e doar o parere a unei foste locuitoare a Timisoarei,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.