Primarul Nicolae Robu, NEMULŢUMIT de activitatea prefecturilor. Ce schimbare propune pentru a...

Primarul Nicolae Robu, NEMULŢUMIT de activitatea prefecturilor. Ce schimbare propune pentru a creşte puterea Curţii de Conturi şi a evita încălcarea legii

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 211

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este nemulţumit de modul în care se face verificarea de legalitate a actelor emise de Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş.

Acesta a comentat că „aşa cum ştim, Instituţia Prefectului are rolul de a verifica de legalitate orice act emis de consiliile locale sau judeţene. În momentul în care o hotărâre este adoptată de consiliul local sau judeţean, ea este transmisă mai departe către prefectură unde este analizată de jurişti pentru a vedea dacă există probleme de legalitate. În momentul în care acei jurişti nu spun stop, hotărârea este legală, ea devine validă şi produce efecte.


Cred că este de o logică elementară să nu poată să vină altcineva să spună că acea hotărâre nu a fost corectă. Cred că lucrurile de genul acesta ar trebui corectate. (…) Nu la Poli mă refer, ci la lucrurile în sine, pentru că mai nou vedem că pot apărea probleme vizavi de orice subiect. Dacă vreţi să nominalizăm instituţii, da, am în vedere Curtea de Conturi, dar fără a face o culpă instituţiei, ci pentru a sesiza că ceva nu este în regulă. Practic, Curtea de Conturi ar trebui să verifice mai departe dacă hotărârile care au primit gir de legalitate au fost puse corect în practică”.

Primarul a conchis că dacă prefectura nu poate garanta faptul că o hotărâre este legală, atunci ar fi cazul ca prerogativele Curţii de Conturi să fie extinse şi instituţia să se ocupe şi de acest aspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.