Primele contoare inteligente pentru consumul de electricitate vor fi montate în vestul...

Primele contoare inteligente pentru consumul de electricitate vor fi montate în vestul țării. Ce informații vor oferii consumatorilor

1
DISTRIBUIȚI

instalare smart meter 1Peste 10.000 de locuitori din județele Timiș, Arad și Hunedoara, vor fi printre primii beneficiari ai contoarelor electronice inteligente pentru măsurarea consumului de energie electrică. Enel a anunțat că începe modernizarea aparatelor și aduce în vestul țării primele astfel de contoare. Pentru prima dată, clienții Enel vor putea să acceseze informații detaliate și actualizate despre consumul lor de energie electrică, fie prin ecranul de afișare al contorului, fie prin intermediul unui computer personal. Această monitorizare în timp real le va permite să își facă o planificare adecvată a consumului de energie electrică.

Sistemul de contorizare inteligentă permite realizarea unor operațiuni contractuale, precum conectări și reconectări, de la distanță. Clienții vor fi facturați pe baza consumului înregistrat la zi, fiind eliminate astfel facturările estimate sau cele de regularizare. De asemenea, clienții vor putea sa aibă acces la informații actualizate și detaliate despre consumul lor de energie electrică. Totodată, calitatea serviciului de furnizare a energiei electrice este de asemenea monitorizată, deoarece contoarele inteligente colectează aceste date și le transmit dispeceratului central, pentru a semnala orice întrerupere în alimentarea cu energie electrică, precum și anomalii sau funcționări defectuoase care ar putea fi cauzate de tentative de fraudă sau sustragere de energie electrică.

instalare smart meter 2„Suntem extrem de mândri să anunțăm lansarea proiectului nostru pilot de contorizare inteligentă și ne dorim să continuăm programul de implementare a acestei tehnologii pentru un număr mai mare de clienți, începând de anul viitor”, a declarat Toni Volpe, Country Manager Enel România.


„Enel a fost prima companie de utilități care a creat un sistem de contorizare inteligentă, încă din 2001, ce acum deservește peste 30 de milioane de clienți din rețeaua italiană de distribuție de energie electrică. În România, Enel va instala cele mai avansate echipamente de acest gen pe care le-a dezvoltat până în prezent. Investițiile noastre în modernizarea rețelei și automatizare, combinate cu o infrastructură solidă de contorizare inteligentă, constituie o cale eficientă și dovedită de a crește calitatea serviciilor, o soluție de bune practici pe care grupul a obținut-o în Italia și în alte țări și pe care, acum, o aduce și în România. Contoarele inteligente aștern calea pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate, ce combina protecția mediului, eficiența energetică și sustenabilitatea economică într-un model integrat – orașul inteligent”.

Enel va instala peste 4.100 de contoare inteligente numai în județul Timiș, în prima fază a investiției, și, de asemenea, un număr de 3.100 de unități vor fi instalate în Arad, în timp ce alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi înlocuite în Deva. În toată țara vor fi instalate, în primă fază, peste 30.000 de astfel de aparate.

Contoarele inteligente sunt conectate cu dispeceratul Enel pentru a putea fi realizat, de la distanță, automatizat, un flux bidirecțional de comunicare, în orice moment.

1 COMENTARIU

  1. Daca le montati in fiecare apartament in interior sau la usa pentru a se elimina furtul de la contor la incinta este un lucru excelent altfel lasati jungla sa aplice corectiile ei, succes sau succesuri cum vreti voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.