PSD îşi alege preşedintele interimar – Ponta: Cât voi fi membru al...

PSD îşi alege preşedintele interimar – Ponta: Cât voi fi membru al PSD o să sprijin conducerea acestui partid / Dragnea, întrebat dacă va fi votat de Ponta: Nu ştiu

0
DISTRIBUIȚI

liviu dragnea01.jpg_resize

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât timp cât va face politică o să fie doar în PSD şi că atât timp cât va fi membru al PSD o să sprijine conducerea partidului.

UPDATE – Dragnea, întrebat dacă va fi votat de Ponta: Nu ştiu. Am o susţinere bună

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea, candidat la şefia interimară a partidului, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că are o „susţinere bună” în interiorul formaţiunii, dar nu ştie dacă va primi şi votul premierului Victor Ponta.

 „Am o susţinere bună, cred eu”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul negocierilor care s-au ţinut în biroul lui Preşedintelui Camerei Deputaţilor, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD. Întrebat dacă va fi votat de Victor Ponta în şedinţa CEX, Dragnea a declarat, zâmbind, că nu ştie acest lucru.

Liviu Dragnea a mai declarat că speră ca social-democraţii să îi acorde votul de încredere pentru a repune partidul în funcţiune şi a pregăti atât toamna politică viitoare, cât şi Congresul PSD.

„Sper ca, astăzi, colegii să îmi acorde un vot de încredere pentru a repune în funcţiune partidul, într-o perioadă foarte scurtă, cu un plan de acţiuni concrete, să pregătim toamna politică viitoare şi Congresul”, a afirmat Liviu Dragnea.

Marţi, când şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia PSD, Dragnea declara că gestul său nu este îndreptat împotriva lui Ponta, care îi este „prieten” şi că mizează pe votul acestuia, aşa cum el, la rândul său, l-a votat de fiecare dată.

Premierul Victor Ponta a declarat, în debutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât timp cât va face politică o să fie doar în PSD şi că atât timp cât va fi membru al PSD o să sprijine conducerea partidului.

„Vreau să vă asigur că atâta timp cât o să fac politică o să fac doar în PSD şi că atâta timp cât voi fi membru al PSD o să sprijin conducerea acestui partid.


Mă întreba lumea dacă sprijin pe Rovana, pe Liviu, dacă plec … păi ei m-au sprijinit pe mine cât am fost preşedinte al PSD şi acelaşi lucru îl voi face şi eu faţă de toţi cei prezenţi aici în sală şi cei care veţi lua deciziile în continuare, politic”, a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus că îi roagă pe membrii CExN să-l sprijine în continuare, menţionând că de acum „99% din eforturile” sale vor fi spre guvernare.

„Însă, în final, dumneavoastră, politic, la anul, veţi avea bătăliile adevărate la locale şi la parlamentare şi veau să vă folosească şi să ne folosească rezultatele guvernării şi să zicem, încă o dată, că PSD a luat ţara din prăpastie şi o duce într-un loc bun. (…). Sunt absolut convins că împreună am făcut lucruri extraordinare şi tot împreună o să facem şi alte lucruri importante. Vreau să ducem la bun sfârşit o guvernare de care dumneavoastră, ca şi conducerea partidului, nu aveţi de ce să vă ruşinaţi, dimpotrivă”, a mai spus Ponta.

„Vreau să că mulţumesc tuturor, să vă spun că cea mai mare oinoare pentru mine a fost să fiu preşedinte al PSD şi să vă zic că mai avem încă foarte multe lucruri de făcut împreună”, a spus Ponta, aplaudat de cei prezenţi.

„Din experienţa domnului preşedinte Iliescu am învăţat că cel mai tare eşti iubit în ziua în care eşti ales şi în ziua în care pleci din funcţie. Între timp, în perioada dintre cele două momente nu e la fel de simplu”, a mai spus el, râzând.

Ponta a precizat că, împreună cu secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, se va ocupa de partea procedurală a şedinţei, până la alegerea noii conduceri.

Rovana Plumb: Am convingerea că în urma Comitetului Executiv PSD va câştiga

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că are convingerea că, în urma Comitetului Executiv Naţional, a cărui şedinţă urmează să înceapă la Palatul Parlamentului, PSD va câştiga.

„Am convingerea că, în urma Comitetului Executiv, Partidul Social Democrat va câştiga”, a declarat Plumb, înainte de a intra în sala de şedinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.