RECORD la amenzi. Pentru ce a aplicat Poliţia Locală 605 sancţiuni în...

RECORD la amenzi. Pentru ce a aplicat Poliţia Locală 605 sancţiuni în Piaţa Victoriei

3
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana centru timisoara(16)

Zona Victoriei pare să fie un paradis pentru agenţii de la Poliţia Locală care bat orice record şi aplică amenzi peste amenzi. Astfel, în ultimele luni numai puţin de 605 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de agenţii de la Poliţia Locală persoanelor certate cu legea.

„Din cele 605, un număr de 366 au fost aplicate la HCL 371/2007 modificată, în special pentru aruncarea de deșeuri pe domeniul public, împărțirea de flyere publicitare și lipirea de anunțuri în locuri neautorizate, precum și pentru circulația cu biciclete în intervalul orar interzis, la acest capitol, din luna mai și până acum fiind aplicate 191 sancțiuni.


De asemenea, un număr de 146 sancțiuni au fost aplicate la Legea 61/1991 republicată pentru tulburarea liniștii publice, consum de alcool pe domeniul public, apelarea la mila publică, săvârșirea de acte obscene. Alte 23 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali la HCL 139/2011 și HCL 321/2001 pentru acte de comerț ilicit persoanelor depistate că vindeau fără documente legale produse precum parfumuri contrafăcute, linguri din lemn, obiecte de îmbrăcăminte etc. Polițiștii locali acționează zilnic în toate zonele orașului și în ceea ce privește depistarea și preluarea din stradă a persoanelor fără adăpost și a cerșetorilor, care sunt predați serviciilor sociale sau îndrumați către localitățile de domiciliu după ce sunt preluați în baza de date. Piața Victoriei este una frecventată și de aceștia, în acest perimetru fiind depistate în ultimele luni un număr de 124 de persoane”, transmite instituţia.

Pe această cale Poliţia face un nou apel către cetăţeni, cerându-le să nu mai ofere bani cerşetorilor, „deoarece în acest fel îi menținem în stradă, producând disconfort și creând o imagine neplăcută Timișoarei”.

3 COMENTARII

  1. Am citit HCL 371/2007 modificată si nu gasesc in baza carui articol se sanctioneaza impartirea de materiale publicitare. Poate mi-a scapat mie ceva

  2. PROPUN SA LE OFERE CERSETORILOR BANI COJAN DEOARECE CUMULEAZA PENSIA CU SALARIU ADIACA TOTAL 12 000 LEI .LUNAR CA DE LA STAT PROVIN BANII SI TREBUIE SA AJUNGA TOT LA CETATENI SAU SA II MAI DEA SI LUI ROBU DIN EI CA EL IA MAI PUTIN. IAR REFERITOR LA AMENZI DIN TOTDEUNA A FOST PRINCIPIU MULT SI PROST .ADICA NEINCASATE LA BUGET. iN TM SUNT APROX 320 DE LOCALI. VI CAM DOUA PE LUNA DE OM .IN RESTUL TIMPULUI LOCALII SUNT CU TELEFONUL LA URECHE SI DACA II SUPRAVEGHEZI IL BIRFESC PE ROBU CA NU A FOST DE ACORD SA LE OFERE BANI PTR HRANA .ACUM ARE AGENTUL 28000 LEI IN MINA .S-O TOT FRECI……..

  3. Pe aceasta cale tin sa anunt prostia locala ca cersetoria e un fenomen social.Aplicarea de sanctiuni nu rezolva problema cu atat mai mult ca ele nu vor fi niciodata achitate insa dau bine in bilant.
    In ceea ce priveste cersetoria aceasta structura ce se vrea politie desii nu este ,sa se uite in propria ograda!De acord sa nu dau bani cersetorilor imediat ce aceasta pseudopolitie nu mai este retribuita din bugetul local.Asta este marea cersetorie ,milogeala,obedienta,nu amaratul care abia isi duce zilele!Cojan &Co. sunt cersetorii de lux ai acetui oras!Salarii nesimtit de mari ,rezultate numai pe hartie,sumele adunate din sanctiuni -ridicole !Cheltuielile salariale generate de aceasta structura capusa sunt de peste 600% comparativ cu suma colectata din amenzi.A!Sa scadeti si sumele ce trebuies returnate cetatenilor carora le-au fost ridicate masinile ,iar acum trebuie sa li se restituie acele sume.
    Concluzie:merita sa sponsorizam aceasta structura capusa?In nici un caz!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.