România ar putea lua lecţii de la Franţa. Cum reuşesc cetățenii francezi...

România ar putea lua lecţii de la Franţa. Cum reuşesc cetățenii francezi din diaspora să voteze fără niciun fel de probleme

0
DISTRIBUIȚI

pierre yves le borgn

Francezii din diaspora nu au niciun fel de problemă în a vota la alegerile organizate în ţară, nu stau la cozi interminabile şi reuşesc să voteze cu toţii.


De ce în Franţa se poate şi în România nu? Acesta lucru l-a explicat, la Timişoara, Pierre-Yves Le Borgn, deputat în Adunarea Naţională Franceză pentru francezii de pretutindeni, care a vizitat Institutul Cultural Francez din oraş şi s-a întâlnit cu studenţii francezi de la Universitatea de Medicină.

Potrivit deputatului, francezii din străinătate pot vota la distanţă prin trei metode. „De exemplu, când au avut loc alegerile în cadrul cărora eu am fost ales deputat, biroul de vot din România se afla la Bucureşti, deci nu era simplu ca un francez din Timişoara să voteze la Bucureşti. Totuşi, există alte trei metode alternative pentru francezii din diaspora: votul prin procură specială, votul prin poştă sau pe Internet. Aceste metode funcţionează foarte bine”, a explicat deputatul Pierre-Yves Le Borgn.

Deputatul francez a precizat că în România locuiesc aproximativ 4.000 de francezi, dintre care 2.000 sunt tineri care au venit să urmeze Medicina la noi în ţară, o parte fiind înscrişi la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.