Secţia din Timişoara în care sunt trataţi micuţii bolnavi de cancer din...

Secţia din Timişoara în care sunt trataţi micuţii bolnavi de cancer din vestul ţării, modernizată şi dotată cu echipamente de ultimă oră. Ce anunţ a făcut Ministerul Sănătăţii

0
DISTRIBUIȚI

copil cancer

Micuţii din vestul ţării, bolnavi de cancer sau leucemie, care ajung la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, vor avea mai multe şanse la viaţă. Asta după ce Secţia de Hematologie – Oncologie Pediatrică din cadrul celei mai mari unităţi medicale pentru copii din vestul ţării va fi modernizată şi dotată cu echipamente medicale de ultimă generaţie.

Ministerul Sănătăţii a reuşit să atragă fonduri de milioane de euro pentru îmbunătăţirea serviciilor din domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice din cele patru centre regionale din ţară.


Este vorba despre un proiect în valoare de 5,6 milioane de euro, din care 850.000 de euro este contribuţia Ministerului Sănătăţii şi 4,8 milioane de euro contribuţia norvegiană.

Prin urmare, secţiile de hematologie şi oncologie pediatrică de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, de la Institutul Oncologic din Bucureşti, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca şi Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi vor fi reabilitate şi dotate cu echipamentele medicale necesare. Printre aparatele care vor fi achiziţionate se numără şi RMN-uri şi aparate de anestezie.

La sfârşitul lunii iunie a fost semnat contractul de finanţare al proiectului. În cadrul acestuia, vor fi instruiţi şi aproape 300 de medici, asistente şi infirmiere care lucrează în hematologie şi oncologie pediatrică. „Ne dorim ca toate acestea să conducă la creșterea ratei de diagnostic în stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie și oncologie pediatrică, precum și a ratei de vindecare, folosind infrastructura modernă ce va fi achiziționată prin proiect”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.