Studiul de fezabilitate a stabilit – două milioane de euro pentru reabilitarea...

Studiul de fezabilitate a stabilit – două milioane de euro pentru reabilitarea Podului Ştefan cel Mare. Ce lucrări se vor face pentru modernizarea obiectivului

2
DISTRIBUIȚI

santier stefan cel mare timisoara (3)

Consilierii locali din urbea de pe Bega se vor reuni vineri în cadrul unui plen. Pe lângă momentele aniversare dedicate celebrării Zilei Timişoarei, aleşii vor şi munci, având pe ordinea de zi mai multe proiecte importante de votat pentru urbea de pe Bega. Unul din ele se referă la aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie ,,Reabilitare Podul Ştefan cel Mare”, amplasat peste canalul Bega, pe bulevardul General Dragalina.

Obiectivul este cuprins în programul de investiţii pe anul 2015. Necesitatea reabilitării este explicată în cadrul referatului proiectului prin intermediul unui mic istoric: „podul a fost construit în anul 1938 şi se află în exploatare de 76 de ani, depăşind cu mult durata de exploatare pentru care a fost proiectat. Este un pod dalat din beton armat în cadru cu console, având o lungime totală de 50,0 m, cu deschidere centrală de 30,00m peste râul Bega, şi două console laterale egale de 10,00m lungime fiecare, rezemate pe terasamentele din malurile râului.


Calea pe pod prezintă o lăţime de 12,00m destinată circulaţiei rutiere şi două trotuare pietonale denivelate de 3,40 m lăţime fiecare. În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuare. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, trafic format atât din autoturisme, cât şi din troleibuze şi autobuze, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor. Din toate aceste considerente lucrările de reabilitare sunt impetuos necesare şi oportune”.

Banii pentru lucrare vor veni de la bugetul local. În vederea realizării investiţiei este necesară aprobarea Studiului de Fezabilitate realizat de SC POD PROIECT SRL. „Valoarea totală a investiţiei ,,Reabilitare Pod Ştefan cel Mare” este estimată, conform devizului general al investiţiei, la 8.971,231 mii lei (inclusiv TVA), respectiv 2.011.894 de euro. Durata de realizare pentru execuţia lucrărilor proiectate este estimată la 10 luni”, se mai arată în proiect.

2 COMENTARII

  1. Pentru reducerea substantiala a traficului prin partea de sud est a orasului de ce nu se gandeste primaria sa asfalteze drumul dintre cartierul Plopi si podul nou din Ghiroda, in felul acesta asigurandau-se descarcarea a o buna parte din traficul mic din aceasta parte a orasului? De ce sa asteptam ani pentru centura cand putem deja aplica niste mici solutii foarte ieftine pentru a ne usura viata?

  2. Pentru reducerea substantiala a traficului prin partea de sud est a orasului de ce nu se gandeste primaria sa asfalteze drumul dintre cartierul Plopi si podul nou din Ghiroda, in felul acesta asigurandau-se descarcarea a o buna parte din traficul mic din aceasta parte a orasului? De ce sa asteptam ani pentru centura cand putem deja aplica niste mici solutii foarte ieftine pentru a ne usura viata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.