„Simpozionului internațional de sculptură în andezit” aduce în prim plan artiști importanți....

„Simpozionului internațional de sculptură în andezit” aduce în prim plan artiști importanți. Unde are loc

0
DISTRIBUIȚI

11223650_1013504672013419_2960853738992407086_n

Sâmbătă, în curtea Facultății de Arte și Design are loc deschiderea  „Simpozionului internațional de sculptură în andezit,” ediția 2015. Evenimentul este organizat de Fundația Herczeg în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design Timișoara. Sculpturile vor fi expuse ulterior în satul de vacanță Gărâna.

Vernisajul va fi oficiat de prof. dr. Marcel Tolcea, iar printre participanți se numără sculptori din două generații de artiști: cea matură reprezentată de Maxim Dumitraș, Nicolae Fleissig și Nesrin Karacan, sculptori cu zeci de simpozioane la nivel mondial, și artiștii tineri care reprezintă noile trenduri în sculptura contemporană, generație formată din Bogdan Rața, Tamaș Attila și Dan Vișovan.

Maxim Dumitraș este un sculptor, pictor și fotograf cu peste 30 de ani de activitate artistică. Lucrările sale prezintă motive etnografice, dar și abstracte, artistul fiind recunoscut pentru diversitatea genurilor de expresie abordate.

Nicolae Fleissig este un sculptor român care, asemenea lui Brâncuși, trăiește de mai bine de 30 de ani în Franța. De-a lungul timpului, lucrările sale au fost expuse într-o serie de țări europene, precum Spania, Germania, Franța sau Andorra, dar și în Japonia.

Nesrin Karakan este o sculptoriță originară din Turcia, acolo unde predă la Universitatea din Mersin. Artista se află la cea de-a patra vizită în România, ea participând și la ediția din 2013 a simpozionului. Lucrările sale sunt realizate din materiale diverse, de la fontă până la beton, și sunt expuse în aer liber.

Bogdan Rață este unul dintre reprezentații de seamă ai tinerei generații de sculptori români.


El locuiește în Timișoara și este profesor la Facultatea de Arte și Design. Sculpturile sale se inspiră din corpul uman și sunt de factură futuristă.

Un alt tânăr artist timișorean care va participa la simpozion este Dan Vișovan. La nici 27 de ani, el a participat deja la o serie de expoziții colective, iar anul trecut a debutat la București cu expoziția personală „Recycled Spirit.”

Tamaș Attila este un alt artist originar din Timișoara. În prezent el lucrează la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.