ALARMANT Tot mai mulţi tineri din Timişoara încearcă să se SINUCIDĂ. Care...

ALARMANT Tot mai mulţi tineri din Timişoara încearcă să se SINUCIDĂ. Care este cauza

0
DISTRIBUIȚI

sinucidere pastile

Medicii psihiatrii timişoreni se confruntă în ultima vreme cu o adevărată avalanşă de tentative suicidale. „Nu există zi în care să nu vină în secţie cazuri de tentative suicidale”, avertizează Monica Ienciu, şeful Clinicii 1 Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.


Mai mult, medicul atrage atenţia că sunt tot mai mulţi tineri care încearcă să se sinucidă şi sunt internaţi în secţie pentru a beneficia de servicii medicale. Totuşi, Monica Ienciu spune că nu toţi tinerii care încearcă să se sinucidă îşi şi doresc să moară, ci mai degrabă apelează la această metodă pentru a atrage atenţia.

„Sunt foarte frecvente tentativele de parasuicid, în care spunem noi nici nu există intenţia adevărată de a muri, ci de a atrage atenţia, un semnal de alarmă, de a şantaja, de a manipula, de a obţine anumite lucruri, de a te plânge în văzul tuturor când nimeni nu te mai ascultă. Atunci faci un gest dramatic ca să te asculte lumea. A crescut numărul de tentative de parasuicid. Vorbim, din păcate, mai mult despre tineri care nu mai au capacitatea, «receptori» ca să fie senzitivi la bucurie, la plăcere, la valoare. Sunt tineri care nu au sens valoric, nu au un scop, nu au o limită. Sunt tineri care nu mai au autoritate combinată cu respect”, explică medicul psihiatru Monica Ienciu.

Potrivit şefului Clinicii 1 Psihiatrie, aici ajung tineri cu tentative de parasuicid din toate păturile sociale. Anual, în această secţie sunt internate aproximativ 2.000 de persoane cu diferite afecţiuni psihice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.