Solişti din China, Coreea de Sud sau România, aflaţi la început de...

Solişti din China, Coreea de Sud sau România, aflaţi la început de drum, participă la Timişoara la un concurs internaţional. Cui este dedicată competiţia

0
DISTRIBUIȚI

poza (4)

Timişoara este și în acest an gazda unei importante competiţii adresate tinerilor solişti români şi străini. Este vorba despre Concursul Internaţional de Interpretare Vocală „Sabin V. Drăgoi”, care a ajuns la a noua ediţie. Evenimentul îşi propune să promoveze cele mai valoroase talente şi totodată are ca scop o mai cuprinzătoare cunoaştere în rândul interpreţilor şi a publicului a creaţiei contemporane româneşti, în special a creaţiei lui Sabin V. Drăgoi.

Concursul este compus din trei etape, primele două cu caracter eliminatoriu, destinate să testeze tehnica şi abilităţile concurenţilor.


Repertoriul de concurs include piese obligatorii, dar permite în etapa a doua şi a treia alegerea unor arii în funcţie de preferinţele concurenţilor.

„Scopul acestui concurs este de a promova tinere talente. În cele opt ediţii ale competiţiei au participat voci extraordinare care acum reprezintă România în lumea largă, care cântă în cele mai importante teatre din lume. Le întindem o mână tinerilor solişti, pentru că încercăm să le deschidem piaţa”, a declarat, astăzi, Aura Twarowska, directorul artistic al Concursului Internaţional de Interpretare Vocală „Sabin V. Drăgoi”.

Potrivit organizatorilor, la concurs vor participa tineri solişti din România, Moldova, China sau Coreea. Probele de concurs se desfăşoară între 2 şi 4 iulie, la Sala Capitol din Timişoara, începând cu ora 16.00, urmând ca în data de 5 iulie, de la ora 17.00, să aibă loc Gala Laureaţilor. În cadrul evenimentului va fi montată şi o stea dedicată lui Sabin Drăgoi pe Aleea Muzicienilor, în faţa Filarmonicii Banatul.

banner

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.