Spectacole în fiecare sfârșit de săptămână la Muzeul Satului Bănățean. La ce...

Spectacole în fiecare sfârșit de săptămână la Muzeul Satului Bănățean. La ce evenimente puteți participa

0
DISTRIBUIȚI

festival

În perioada estivală, Muzeul Satului Bănățean va găzdui, în fiecare duminică, spectacole folclorice cu participări din cele mai diverse, în cadrul proiectului intitulat „Casa Bănățeană”. Mâine după-amiază vor urca pe scena din incinta muzeului formația „Vermeșana” din comuna cărășeană Vermeș și solistul Petrică Chiodan, care vor susține un program folcloric specific zonei.

În data de 12 iulie, de la ora 11.00, 12 formații folclorice care participă la cea de-a XXIII-a ediție a „Festivalului Inimilor”, sărbătoare a folclorului mondial înscrisă în calendarul UNESCO, vor fi prezente la Muzeul Satului Bănățean, unde, timp de două ore, vor susține un program de muzică populară de pe întregul mapamond.


„Festivalul Inimilor” începe în data de 8 iulie, la ora 19.30, în Parcul Rozelor, cu un spectacol susținut de ansamblul folcloric „Timișul” și cunoscuți soliști vocali bănățeni. În ziua următoare, de la ora 18,30, după depunerea de coroane la monumentul din fața catedralei ortodoxe, timișorenii vor putea admira parada portului popular prezentat de formațiile țărilor participante la festival, care va începe în Piața Operei și se va termina în Parcul Rozelor.

Spectacolele care vor avea loc vineri și sâmbătă în Parcul Rozelor, de la ora 19.30, vor aduce pe scenă 600 de artiști din Bulgaria, Columbia, Georgia, Macedonia, Mexic, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Spania, Turcia, SUA (Chicago) și Ungaria, care vor evolua alături de ansamblul de tineret „Timișul” și fanfara din Bănia, cu cântece din Țara Almăjului. Iubitorii de tradiții vor avea parte de câteva zile de folclor autentic internațional, de tradiții străvechi care aparțin patrimoniului cultural universal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.