Tânăra, lovită de trăsnet în munții Retezat și internată la Casa Austria...

Tânăra, lovită de trăsnet în munții Retezat și internată la Casa Austria din Timișoara, a scăpat cu viață. Ce spun medicii

3
DISTRIBUIȚI

descarcerare_smurd

Unguroaica lovită de fulger, duminică, în Retezat va părăsi astăzi România, ea urmând să fie transferată la o clinică de profil din Ungaria.

Femeia a ajuns noaptea trecută cu o ambulanță la Timișoara, fiind internată la Casa Austria, pe secția de Arși. Potrivit medicului ATI dr. Mirela Sărăndan, femeia este stabile și cooperantă.

”Pacienta nu are arsuri grave. Imediat după ce a fost internată în secția noastră, ea a fost toaletată și i s-au făcut toate procedurile de tratament, urmând ca azi să fie transferată la o clinică din Ungaria, terestru.


Starea ei fiind stabile, nu se impune transport aerian. Pacienta are leziuni cerebrale și ne-a comunicat că nu aude, fiindu-I afectat timpanul de la urechea dreaptă, drept pentru care, azi, va mai fi supusă unor investigații, până la plecare. Arsurile cauzate de fulger sunt superficiale, cum am mai spus, însă leziunile conexate sunt mai severe, a declarat medicul.

Tânăra din Ungaria are 27 de ani și a scăpat cu viaţă după ce a fost lovită de trăsnet. Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază, în zona de campare de lângă lacul Bucura. Ea a fost salvată de un echipaj SMURD, care s-a chinuit câteva ore să ajungă la ea.

 

3 COMENTARII

    • Alin, echipele de la Salvamont si-au facut datoria si toata lumea ar trebui sa aprecieze asta. Nu inteleg de ce blamenzi SMURD-ul, care a fost cheia supravietuirii femeii intr-un final. Fara aparitia lui, degeaba efortul salvamontistilor care acorda primul ajutor. Stirea, bineinteles, este slab formulata, fiindca nu spune nimic despre existenta punctului Salvamont de la Bucura si de interventia lor imediata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.