Temerarul timişean Vasile Stoica a ajuns la jumătatea călătoriei în scaun cu...

Temerarul timişean Vasile Stoica a ajuns la jumătatea călătoriei în scaun cu rotile spre Parlamentul European. Care este scopul acţiunii şi de ce dă României nota 4 FOTO

0
DISTRIBUIȚI

vasile stoica

Vasile Stoica, lugojeanul de Cartea Recordurilor aflat în scaun cu rotile, a plecat într-o nouă aventură, la sfârşitul lunii iunie. Temerarul şi-a propus ca de data aceasta să ajungă în căruciorul rulant până la Strasbourg, la Parlamentul European. Vasile Stoica a parcurs deja jumătate din drum, a trecut de Viena şi a povestit pe Facebook prin ce aventuri a trecut până acum.

Bărbatul din Timiş şi-a propus să parcurgă 1.700 de kilometri în fotoliu rulant, de la Lugoj la Starsbourg. Totul în cadrul proiectului „Europa fără bariere”, care are ca scop transmiterea mesajului şi dorinţa persoanelor cu dizabilităţi din România de a avea accesibilitate în mediul urban.

„Este a 13-a zi de când am plecat în turneu până la Strasbourg, Franţa. Până acum am făcut 825 km şi sunt la Viena, de unde urmează să plec mai departe spre Krems. Am trecut prin România, Serbia, Ungaria şi acum Austria. Urmează să traversez şi Germania şi o mică parte din Franţa. Până acum totul a decurs conform planului”, a scris, în urmă cu două zile, Vasile Stoica, pe Facebook.

vasile stoica

Temerarul lugojean a povestit pe reţeaua de socializare că îi dă României nota 4 pentru modul în care sunt accesibilizate locurile publice şi spune că s-a bucurat în momentul în care a ieşit din ţară, pentru că şoferii nu l-au mai înjurat.


„Pe o scară de la 1 la 10 în privinţa accesibilizării locurilor publice din localităţile prin care am trecut, aş da următoarele puncte ţărilor prin care am trecut: România = 4, Serbia = 4, Ungaria = 6, Slovacia = 5, Austria = 9. (…) M-am bucurat foarte mult când am ieşit din România, deoarece toţi te respectă în trafic şi au răbdare. Nu ca la noi, unde eşti claxonat şi înjurat că încurci circulaţia! Am dat şi de câteva drumuri proaste, chiar mai proaste decât la noi, dar pe bucăţi scurte. Sper să termin acest turneu aşa cum l-am şi început… adică pozitiv”, a mai povestit Vasile Stoica.

În trecut, Vasile Stoica a traversat America pe Route 66, de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.