Timişoara are un nou centru pentru găzduirea persoanelor fără adăpost. Ce s-a...

Timişoara are un nou centru pentru găzduirea persoanelor fără adăpost. Ce s-a întâmplat la inaugurare şi cum a fost OMAGIATĂ contribuția primarului Robu

1
DISTRIBUIȚI

OAMENII STRAZII IN ADAPOSTUL DE PE INVATATORULUI05

Orașul de pe Bega are un nou super centru pentru persoanele fără adăpost. Nu mai puţin de 27 de luni au fost necesare pentru ca vechiul sediu de pe strada Telegrafului să fie reabilitat şi ca un nou corp de clădire să fie construit. Proiectul a costat 3 milione de lei, bani de la Uniunea Europeană.

Timişoara are nu mai puţin de 1.200 de adulți fără adăpost, iar cu tot cu copii numărul persoanelor fără locuință crește la aproximativ 2.200. Centrul oferă nu mai puţin de 50 de locuri de cazare unde nevoiaşii pot sta până la doi ani de zile, timp în care sunt ajutaţi să se pună pe picioare. Directoarea centrului, Rodica Cojan, a atenţionat că în incintă nu se poate intra cu aurolac sau cu alcool. Practic oamenii vor dormi aici şi vor munci la societăţi ale primăriei, precum RETIM sau Horticultura. Vor fi selectaţi să locuiască aici doar cei care au buletin de Timiş, care nu au venituri pentru a-şi închiria o locuinţă şi care nu au copii.


De asemnea cei cazaţi la centru vor beneficia şi de suport psihiatric, de consiliere chiar şi de formare în acord cu cererile de pe piaţa muncii în funcţie de potenţialul lor.

Edilul-şef Nicolae Robu a spus că „în complexitatea vieţii unii pot ajunge în situaţii de a fi fără venituri, în situaţii în care răspunderea lor pentru ce li s-a întâmplat poate fi mai mică. Trebuie să dăm dovadă de umanitate în relaţia cu ei. Trebuie să îi ajutăm. A-i ajuta înseamnă a-i lua de pe străzi, a le oferi consultaţiile de care ei au nevoie şi a-i îndruma pentru ca după un anumit timp să fie în stare să trăiască pe picioarele lor”.

Prezenţa edilului şef Nicolae Robu a fost cinstită cum se cuvine. Astfel la inaugurarea centrului au luat parte liberalii Adelina Târziu, consilier local, Georgeta Rus, consilier judeţean, şi Viorel Coifan despre care edilul a spus că au venit pentru că sunt preocupaţi de problemele societăţii. Şi dacă primarul nu se satură să enumere realizările sale oricui îl ascultă, nici cei care vor fi cazaţi la centru nu vor fi scutiţi. În curtea clădirii este amplasat un panou electronic unde rulează realizările primarului Robu din primii trei ani de mandat. Despre panou edilul a explicat că „aşa a fost stabilit să fie amplasat un panou şi aici şi că este doar o întâmplare că acum rulează aceste realizări”. Mai mult, în interiorul clădirii a fost amplasat şi un tablou cu primarul Nicolae Robu, operă de artă care a fost confiscată de edilul ruşinat de faptul că poza sa a fost pusă pe pereţii centrului în semn de mulţumire pentru implicare.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Treaba e că a strâns laude şi aplauze cine NU merită. Acest centru a fost propus în 2011 de dl Orza, când cei care azi au tăiat panglica s-au opus! Asta e ipocrizia celor de azi, iar noi, din păcate nu ştim şi înghiţim toate găluştile lor mincinoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.