Timișoreanul Dan Știrbu de la BDO a coordonat o tranzacție de 35...

Timișoreanul Dan Știrbu de la BDO a coordonat o tranzacție de 35 de milioane de euro. Vezi despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

dan stirbu bdo 1

Cea mai importantă tranzacție din acest an de pe piața distribuitorilor de îngășăminte a fost finalizată recent. Compania Redoxim va fi preluată de grupul irlandez Origin Enterprises pentru suma de 35 milioane de euro. Vânzarea companiei a însemnat achiziția participației integrale de capital deținută în mod egal de cei șase parteneri Redoxim, în cadrul unui proces elaborat de negociere.

Tranzacția a fost coordonată de Dan Știrbu, BDO Partner Timișoara, acesta explicând pentru PRESSALERT.ro că  “a fost un proces complex, care a necesitat suportul specialistilor noștri din aproape toate liniile de business.


Dupa patru ani de colaborare, ne bucurăm să fim în continuare alături de clientul nostru Redoxim într-o etapă atât de importantă de dezvoltare. Dorim să mulțumim clienților noștri pentru încrederea de a negocia în numele lor si colegilor de la DLA Piper Dinu alături de care am reușit să găsim soluțiile care să faciliteze această tranzacție”.

Biroul din Timișoara este parte a BDO Romania, a cincea firmă de audit si consultanță din țară, având o experiență de 20 ani. Cu peste 200 de profesioniști care acționează în echipe multidisciplinare coordonate de 19 parteneri acreditați de organisme profesionale internaționale și locale, oferă toată gama de servicii cerute de piața de audit și consultanță.

Veniturile si profitul Redoxim s-au situat anul trecut la 238,3 milioane de lei (53,6 milioane de euro), respectiv 24,7 milioane de lei (5,6 milioane de euro). Compania are 190 de angajati și aproximativ 2.000 de clienti.

Origin Enterprises este o firmă deținută de o companie elvețiană din industria alimentară și un fond care administrează active de 30 miliarde de dolari, având în prezent operațiuni în Marea Britanie, Polonia şi Ucraina.