Tinerii care visează să devină doctori au luat cu asalt Universitatea de...

Tinerii care visează să devină doctori au luat cu asalt Universitatea de Medicină din Timişoara: „Este cea mai mare concurenţă din ultimii 10 ani”. Cum s-au descurcat la examenul de admitere FOTO

1
DISTRIBUIȚI

admitere umf timisoara

Emoţii mari pentru peste 2.000 de tineri care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat şi visează să devină doctori. Astăzi a avut loc concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, unde peste 2.200 de candidaţi se „bat” pe 1.424 de locuri, dintre care 562 bugetate.

Potrivit reprezentanţilor universităţii timişorene, în această vară a fost înregistrată cea mai mare concurenţă din ultimii zece ani. Asta pentru că trei candidaţi se „bat” pe un loc la Medicină, cinci pe un loc la Medicină Dentară şi trei pe un loc la Farmacie. La concursul de admitere din acest an s-au înscris chiar şi candidaţi din Craiova, Târgu Jiu, Baia Mare sau Galaţi.

„La Universitatea de Medicină, intrarea se face doar pe bază de concurs de admitere. Acest lucru se întâmplă de trei, patru ani la absolut toate secţiile, niciunde nu se intră doar pe bază de dosar. Suntem bucuroşi să spunem că avem concurenţă. Bazinul nostru de unde atragem studenţi se extinde foarte bine până în Dolj, sunt mulţi studenţi din Craiova, din Târgu Jiu, Mehedinţi şi, de asemenea, din judeţele învecinate, Hunedoara, Caraş, Arad şi Timiş”, a declarat, astăzi, Andrei Moţoc, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

ambulanta umf

Reprezentanţii instituţiei au luat toate măsurile necesare pentru ca examenul de admitere să se desfăşoare în bune condiţii.


De asemenea, medicii de pe o ambulanţă au fost pregătiţi să le acorde îngrijiri medicale candidaţilor şi părinţilor acestora. Printre cei care au susţinut concursul de admitere astăzi s-a numărat şi Simona din Târgu Jiu, care a mai încercat să intre la Medicină anul trecut, la Cluj-Napoca, însă nu a avut succes şi tocmai de aceea şi-a încercat norocul şi la Timişoara. „Azi a fost destul de uşor, am terminat şi am ieşit mai repede. Am luat 8,86 la BAC, dar nu contează media de la BAC la Medicină, de aceea nu am prea învăţat. La Cluj este destul de greu, nu se compară cu timişoara”, ne-a povestit Simona.

„Eu am dat examenul de admitere la Farmacie, nu mă aşteptam să fie atât de uşor, am crezut că e mai greu. Consider că acesta este viitorul meu, vreau să fiu farmacistă, iar dacă nu intru, o să stau un an acasă şi o să învăţ”, ne-a povestit şi Mădălina Biriş din Baia-Mare. Candidaţii vor afla tot astăzi dacă au intrat sau nu la Universitatea de Medicină din Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.