Tinerii visează să devină PROGRAMATORI: 10 candidaţi pe un loc la Informatică,...

Tinerii visează să devină PROGRAMATORI: 10 candidaţi pe un loc la Informatică, la Universitatea Politehnica din Timişoara. Care este concurenţa la Medicină

0
DISTRIBUIȚI

programator it

Facultatea de Automatică şi Calculatoare este cea mai căutată de către tinerii care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Nu mai puţin de zece candidaţi se „bat” pe un loc la domeniul Informatică din cadrul acestei facultăţi de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Şi la Medicină, concurenţa este de trei pe un loc.

rectorat politehnica palatul loyd

Înscrierile la două universităţi timişorene s-au încheiat, la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba despre Universitatea Politehnica şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Reprezentanţii Universităţii Politehnica transmit că a crescut concurenţa la facultăţile din cadrul instituţiei cu aproape o treime anul acesta faţă de 2014. Astfel, 4.355 de candidaţi s-au înscris pentru cele 2.280 de locuri bugetate.

„Cele mai căutate facultăţi sunt Automatică şi Calculatoare (4,2 candidaţi/pe loc, cu domeniul Informatică 10 candidaţi/loc), Ştiinţele Comunicării (3 candidaţi/pe loc), Management (2 candidaţi/pe loc) , Arhitectura (2 candidaţi/pe loc) , Mecanică ( cu domeniul Mecatronică şi Robotică 3 candidati/loc)”, transmit reprezentanţii UPT. Mâine este programat examenul la cele trei facultăţi unde admiterea se face pe bază de concurs, iar miercuri vor fi afişate rezultatele.

umft_2006

La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara s-au înscris 2.104 candidaţi, care se „bat” pe 562 de locuri bugetate.


La specializarea Medicină, 936 de candidaţi s-au înscris pe 299 de locuri bugetate. De asemenea, la Medicină Dentară concurenţa este de cinci pe un loc, 39 de candidaţi se „bat” pe 214 locuri, iar la Farmacie s-au înscris 164 de tineri pe 64 de locuri bugetate. Concursul de admitere are loc în 21 şi 22 iulie, iar rezultatele vor fi afişate tot în 22 iulie.

uvt (2)

La Universitatea de Vest din Timişoara s-au înscris până astăzi 4.331 de candidaţi, însă înscrierile continuă la cinci facultăţi. Candidaţii se „bat” pe 2.080 de locuri bugetate. Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, unde s-au înscris 1.215 candidaţi pe 500 de locuri bugetate, la Facultatea de Matematică, unde 684 de tineri se „bat” pe 200 de locuri bugetate, şi la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, unde s-au înscris 557 de candidaţi pe 213 locuri fără taxă. Reprezentanţii UVT estimează că numărul candidaţilor înscrişi în acest an va creşte cu 10 % până la finalul perioadei de admitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.