TITULARIZARE 2015 Aproape 1.000 de dascăli din Timiş, în focul examenelor. Ce...

TITULARIZARE 2015 Aproape 1.000 de dascăli din Timiş, în focul examenelor. Ce notă trebuie să ia ca să-l promoveze UPDATE Doi profesori au fost prinși copiind

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla

După elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a a venit şi rândul dascălilor din judeţul Timiş să fie evaluaţi. Săptămâna trecută, sute de profesori au susţinut examenul de definitivat, iar astăzi, aproape o mie de dascăli sunt aşteptaţi în săli pentru a susţine examenul de titularizare.

Mihaela Petrov, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, ne-a declarat că la proba scrisă a examenului s-au înscris 992 de candidaţi din judeţul Timiş. Examenul va fi susţinut în trei centre din Timişoara, şi anume la Liceul Tehnologic Alimentar, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” şi Colegiul Tehnic „Henri Coandă”.
Examenul se desfăşoară astăzi, începând cu ora 10.00, candidaţii au la dispoziţie patru ore să rezolve subiectele primite.

„Examenul de titularizare este unul naţional, deci se va desfăşura la fel ca Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul.


Fiecare sală de examen este dotată cu camere de supraveghere. Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru ocuparea posturilor de educatori/învăţători”, a precizat Mihaela Petrov.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la aceste probe.

UPDATE Un număr de doi dascăli au fost eliminați din examenul de titularizare în Timiș după ce au fost prinși copiind. Alți 76 s-au retras din motive personale, numărul absenților fiind, în total de 108, alți patru profesori fiind retrași pe motive medicale. În total, la concursul pentru cele 2.125 de posturi și fracțiuni de posturi, plus 108 posturi titularizabile, s-au prezentat 921 de dascăli cu fișe validate. Participanții au spus că subiectele au fosr relativ dificile și că au lăsat loc de interpretări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.