Traseul turistic spre Masivul Şureanu, refăcut de tinerii internaţi la Centrul de...

Traseul turistic spre Masivul Şureanu, refăcut de tinerii internaţi la Centrul de Reeducare de la Buziaş. Ce acţiune a avut loc

0
DISTRIBUIȚI

muntii sureanu

Turiştii care-şi propun să ajungă în Masivul Şureanu din vestul ţării, în această vară, o pot face mult mai uşor. Asta pentru că tineri de la mai multe centre de reeducare din ţară, printre care şi şapte de la Centrul Educativ Buziaş, au refăcut traseul turistic spre acest masiv şi au curăţat locul de campare din zonă.

Acţiunea a avut loc în perioada 15 – 22 iulie, în cadrul celei de-a 12 ediţii a taberei şcolare “Expediţie în Carpaţi – Sarmizegetusa”. Aceasta este organizată în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a tinerilor care au săvârşit infracţiuni. Pe lângă munca depusă în refacerea traseului turistic din Masivul Şureanu, tinerii participanţi au vizitat obiective turistice precum Lacul Şureanu, barajul Oaşa, Mănăstirea Oaşa, cetăţile dacice Sarmizegetusa Regia şi Ulpia Traiana.

“Organizarea unor astfel de tabere si-a dovedit utilitatea prin dobândirea de către minorii aflaţi în custodia centrului a unor abilităţi de viaţă independentă necesare reintegrării sociale a acestora.


Participarea la aceste proiecte este, pentru tinerii internaţi, un stimulent în schimbarea compotamentală – principiul esenţial al intervenţiei psihosociale derulate în centrele educative”, transmit reprezentanţii Centrului Educativ Buziaş.

Foto: Shutterstock

tineri centrul educativ buzias

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.