Trei edili din vestul țării declarați incompatibili de ANI. Cum și-au amestecat...

Trei edili din vestul țării declarați incompatibili de ANI. Cum și-au amestecat afacerile de familie cu cele administrative

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Trei edili din Banat au fost găsiți incompatibili de către Agenția Națională pentru Integritate.

Ștefan Lozici, fostul primar al comunei Cornereva (Caraș-Severin) a fost găsit în conflict de interese administrativ. În perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, a semnat, la data de 14 decembrie 2011, în calitate de primar, Dispoziția prin care soția sa este numită în funcția publică de execuție de referent în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei al Primăriei Comunei Cornereva, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

5onu-secusigiu-600x452Gavril Petru Onu, viceprimar al comunei Secusigiu (Arad) este acuzat ca din data de 27 iunie 2012 a intrat în incompatibilitate, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al SC Alicante Const SRL.


De asemenea, el s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 8 august 2011 – 19 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al SC Pedro – Iby Constructimob SRL.

ioan-dan-simonDan Ioan Șimon, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Șimand (Arad,) și fost primar al aceleiași localități în perioada 2008 – 2012 e acuzat de incompatibilitate și conflict de interese administrativ și penal. El s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 26 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Simion Dan întreporindere individuală, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

”De asemenea, în perioada exercitării mandatului de primar, a semnat un număr de 60 acte, dintre care 56 acte constând în facturi, ordine de plată și ordonanțări de plată, în sumă de 10.263,05 Lei (TVA inclus) către SC Agro Mesilia Consulting SRL (societate comercială în cadrul căreia soția sa a deținut funcția de administrator), prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial pentru soția sa. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 și art. 301 din Codul Penal al României”, transmit reprezentanții ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș, Județul Arad, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României. (Surse foto: Actualități Arad, Aradon)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.