Troleibuzul spre Dumbrăviţa ar putea circula din septembrie. Ce operaţiuni mai sunt...

Troleibuzul spre Dumbrăviţa ar putea circula din septembrie. Ce operaţiuni mai sunt necesare şi ce idee are primarul Robu pentru a evita aglomeraţia

2
DISTRIBUIȚI

troleibuz 1 p

Veşt bune pentru cei care locuiesc în Dumbrăviţa. Drumul acestora înspre Timişoara sau spre casă va fi sensibil mai rapid, peste aproximativ o lună de zile. Primarul Nicolae Robu a anunţat ieri lărgirea la patru benzi a durmului înspre comuna învecinată cu Timişoara. Conform edilului, lucrările ar trebui să fie gata până la finele lunii august.

Mai mult, în curând cei care locuiesc în Dumbrăviţa vor putea ajunge la Timişoara şi cu troleibuzul. Primarul Nicolae Robu a anunţat că „lucrarea este deja recepţionată, dar mai întâi trebuie să fie racordată la energie electrică, testată şi apoi să fie pusă în funcţiune, dar este finalizată.


Noi sperăm ca într-o lună să putem da drumul şi la troleibuz să ajungă linia pe toată porţiunea care există. Linia este finalizată, trebuie doar făcut racordul la reţeaua de alimentare şi făcute testele de rigoare. Dacă rezolvăm problema alimentării cu energie de la Enel, probabil vom da drumul mai devreme”.

Proiectul extinedrii linei de autobuz prevedea amenjarea a nu mai puţin de 12 staţii pe 3.7 kilometri din bani europeni. Troleibuzul 14 va opri la Calea Sever Bocu colț cu Ion Ionescu de la Brad, Kaufland Dumbrăvița, str. Fervenția colț cu Petofi Sandor, str. Bălcescu colț cu Petofi Sandor, str. Franyo Zoltan (la școală), str. Iosif Attila colț cu Sandor Petofi. Apoi, troleibuzul 14 va întoarce în sensul giratoriu, iar spre Timișoara stațiile vor fi amplasate în următoarele locații: strada Petofi Sandor (la cimitir), Iosif Attila colț cu Petofi Sandor, str. Petofi Sandor la parc (peste drum de primărie), str. Eftimie Murgu colț cu Petofi Sandor, Kaufland. Primarul a mai spus şi că pentru a evita aglomeraţie troleibuzul ar putea circula pe o rută alternativă.

2 COMENTARII

  1. Oare nimanui nu i-a trecut prin cap ca trebuia largita C-lea Lipovei la doua benzi pe sens de la iesirea din Timisoara pana la autostrada? Odata plantati in Dumbravita stalpii pentru troleibuz s-a pus cruce acestei posibilitati. Poate locuitorii din Dumbravita au crezut ca vor avea mai putine masini care le tranziteaza (si, respectiv, polueaza) localitatea? S-au inselat. Masini vor fi la fel de multe, in schimb vor merge mai incet si vor polua mai mult. Oare chiar trebuie facultate sa-ti imaginezi asta?
    Florin

  2. cum largesc drumul la 4 benzi daca stalpii ptr firele ratt sunt deja pusi la margine drumului? sa vezi atunci blocaje cand merge troleul cu 30 km/h si opreste in statii din 100 in 100 de m, mai ales ca in dumbravita nu prea se poate depasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.