Un timişorean va conduce Centrul Global pentru Tehnologii Avansate al companiei americane...

Un timişorean va conduce Centrul Global pentru Tehnologii Avansate al companiei americane 3Pillar Global

0
DISTRIBUIȚI

marius banici

Timișoreanul Marius Bănici va conduce noul Centru Global pentru Tehnologii Avansate coordonat din Timișoara. Acesta ține de compania americană 3Pillar Global, prezentă pe trei continente, specializată în servicii IT, prezentă pe piața din România cu birouri în Cluj-Napoca și Timișoara. Centrul Global pentru Tehnologii Avansate (ATG) ) deservește clienți din SUA și Marea Britanie și a fost înființat pentru a răspunde nevoilor de consiliere și mentoring tehnic. Din aria de expertiză a centrului de inovație fac parte analiza în timp real a volumelor mari de date, operațiuni de stream processing, programare reactivă, dar și activități menite să creeze o cultură propice pentru inovație: activități de cercetare, conceptualizare sau elaborarea de articole de specialitate.
Marius Bănici este un inginer IT cu experiență de 15 ani în dezvoltarea de soluții software.


Bănici a susținut eforturile de dezvoltare software ale companiei din 2012 în birourile companiei 3Pillar Global de la Timișoara, iar din 2015 este Senior Director al acestui unit, coordonând întreaga activitate desfășurată la Timișoara. Înainte de a se alătura companiei 3Pillar Global, Bănici a lucrat timp de 10 ani în industria automotive unde a condus echipe responsabile de dezvoltarea de soluții software. Bănici este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Calculatoare.

Echipa coordonată din Timișoara de Marius Bănici are în componență trei directori, localizați în centrele din Cluj-Napoca, Noida (India) și Fairfax (SUA) și arhitecți din centrele respective şi este responsabilă de identificarea acelor situații concrete în care tehnologia și soluțiile inovative vor fi folosite în vederea rezolvării unor problematici din lumea reală cu aplicabilitate în domenii precum media și entertainment, informare, sănătate și financiar. Activitatea echipei este concentrată cu precădere pe tehnologii emergente.

„Implementarea unui centru de inovație coordonat de un specialist român, localizat în România, într-o companie IT globală, este un real succes pentru ansamblul industriei IT din țara noastră. Iată că vorbim de desfășurarea unor activități cu valoare adăugată mare, în contextul în care România este o destinație cunoscută în special pentru activități de outsourcing și nu ocupă, în mod tradițional, un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește inovația. Industria IT din România începe, inclusiv prin acest proiect, să se impună ca destinație viabilă pentru activități inovative la cel mai înalt nivel”, a declarat Cătălin Ștef, Director General 3Pillar Global România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.