Primarul Nicolae Robu, din nou promisiuni: clădirile istorice care aparţin primăriei vor...

Primarul Nicolae Robu, din nou promisiuni: clădirile istorice care aparţin primăriei vor fi reabilitate cu bani europeni. Cum justifică lipsa de acţiune de până acum

0
DISTRIBUIȚI

casa muhle 3

Aproape că nu trece o săptămână în urbea de pe Bega fără ca primarul Nicolae Robu să facă un apel public pentru ca toţi cei care încalcă legea să intre în legalitate. De menţionat este faptul că, cel puţin în ultima lună, apelurile edilului vizează în mare parte proprietarii de cluburi, baruri sau terase din Timişoara şi proprietarii de terenuri sau case lăsate în paragină. Vă reamintim că recent Codul Fiscal a fost adoptat fără prevederea care oferea administraţiilor locale posibilitatea de a aplica taxe suplimentare proprietarilor care nu îşi întreţin terenurile sau imobilele.


Pentru a compensa scăparea legislativă care i-ar fi permis să facă ordine în oraş, primarul Nicolae Robu este decis să comande controale. Astfel, acesta a făcut un apel public către proprietarii amintiţi mai sus, dar şi către cei care deţin imobile istorice, explicând că este necsar ca aceştia să dea drumul cât mai repede la lucrări de întreţinere, altfel fiind ameninţaţi cu amenzi.

Însă problema clădirilor istorice aflate în stare deplorabilă nu e atât de simplu de rezolvat. Asta pentru că foarte multe din imobile aparţin chiar municipalităţii, care se plânge de acelaşi lucru ca şi proprietarii privaţi: lipsa banilor. Primarul promite însă că în curând lucrurile se vor schimba şi susţine că lipsa de acţiune de până acum are drept cauză drămuirea corectă a banului public. Mai exact, Robu a declarat că „aşteptăm să se dea drumul programelor europene în luna septembrie. Era păcat să cheltuim banii proprii când era de aşteptat ca pe nişte programe din noul ciclu de finanţare să fie eligibile clădiri publice. Vom aplica în acest sens. Pe venituri proprii vom face reabilitarea unor clădiri care nu fac obiectul unor reabilitări cu fonduri europene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.