26 de directori de şcoli din judeţul Timiş, SCHIMBAŢI din funcţie. Care...

26 de directori de şcoli din judeţul Timiş, SCHIMBAŢI din funcţie. Care este motivul

4
DISTRIBUIȚI

isj timis

26 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş vor avea directori noi, din această toamnă. Asta pentru că, ieri, în Consiliul de Administraţie al ISJ Timiş, s-a decis schimbarea acestor directori şi numirea altora noi. O parte din manageri şi-au pierdut postul pentru că nu şi-au făcut treaba. De asemenea, şi alţi 18 directori adjuncţi au fost schimbaţi din funcţii.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a precizat că înlocuirile celor 26 de directori de şcoli s-au făcut din mai multe motive: cinci nu au mai dorit să le fie prelungit mandatul din motive personale/sănătate, opt directori s-au aflat în situaţia de pensionare la limită de vârstă sau la cerere, un director a fost propus pe funcţia de inspector, unul a fost numit provizoriu pe timpul anului şcolar, doi vor reveni pe post după întreruperea mandatului pe parcursul anului şcolar din motive personale şi unul este numit director la o nouă şcoală creată în acest an în judeţul Timiş.

De asemenea, în opt şcoli s-a propus schimbarea directorului după ce s-a constatat, în unele situaţii, „disfuncționalități în plan managerial, conflicte negestionate corespunzător între colegi, relații defectuoase cu reprezentanții legali ai elevilor, număr mare de sesizări sau situații în care se dorește o îmbunătățire a întregii activități educative și nu numai”, a detaliat Aura Danielescu.

În ceea ce priveşte directorii adjuncţi, aceştia au fost numiţi la propunerea directorului plin al unei şcoli.


„Scopul acestui vot de încredere acordat directorului este de a evita situațiile conflictuale în rândul echipei manageriale de la nivelul școlii, de a eficientiza munca în echipă, în și pentru folosul unităților de învățământ”, a mai adăugat inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

4 COMENTARII

  1. Bravo, d-na inspector general! Cand vine vorba de dvs. nu apar disfunctii. Nici la numirea ca inspector general cand de la Masloc la Timisoara era mai ceva ca de la „Barca la Viena”, ca doar apartenenta la partid si „familie” conteaza; nici cand ati candidat singura pe post; nici in sedinta de la ISJ, in care erati laudata (la modul mincinos) ca Timisul este singurul judet care s-a incadrat in buget si nu exista disfunctii (si apoi toti PSD-isti ati fugit la chef cu cumnatul!!! nu?) Cand vei cadea sau iti cade cumnatul sunt curios ce disfunctii va vor gasi altii dvs. Apartenenta la gruparea criminogen-fanariota PSD, apartenenta la „familie”, nivelul IQ-ului. Mai lasa-ne! Dar nu esti numai tu de vina… ci intreaga tagma numita politic de 25 de ani incoace de la nivelul intregului sistem de educatie din Romania. Reforma in educatie s-a axat la sintagma: „l-au schimbat pe dracu’ cu tata-su”!

  2. Vrem listă cu acești directori! Cel mai bun lucru ar fi ca pentu ocuparea postului să se dea un concurs pe bune , foarte serios , cei în cauză să dețină cunoștințe manageriale și să fie degrevați de ore să-și facă treaba corect și bine . Cei care au și ore la clasă nu fac niciuna cum trebuie. Concurs serios cu oameni capabili care au și cunoștințe IT, organizatori, implicați, serioși! Unora le place apelativul ”d-l director” iar unii doresc doar salariul! Competență domnilor, asta se cere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.