ACS Poli și-a prezentat OFICIAL noul ”meseriaș” de la mijlocul terenului. Ce...

ACS Poli și-a prezentat OFICIAL noul ”meseriaș” de la mijlocul terenului. Ce a spus Marius Croitoru despre sosirea ”abruptă” în Banat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

DSCF8130

Timișorenii s-au întărit în această săptămână cu un nou mijlocaș. Experimentatul Marius Croitoru a fost înregimentat imediat de ACS Poli după despărțirea de Botoșani. Cel de-al 12-lea transfer al bănățenilor din această vară ar putea să rateze partida de mâine cu CSU Craiova din cauza birocrației, dar se anunță a fi o piesă importantă în angrenajul lui Dan Alexa pentru următoarele jocuri.

Croitoru a fost luat pe Bega instant după despărțirea de FC Botoșani. ”Așa cum am promis ne-am întărit, aveam nevoie de experiență, de valoare, și Marius Croitoru e ceea ce ne-am dorit. În opinia mea cred că aveam nevoie de el la echipă. A avut poate oferte mai tentante, dar ținând cont de relațiile noastre cu el, a optat să vină la Poli. El și Cernat sunt cei mai buni mijlocași din Liga I. Suntem foarte bucuroși că a semnat pe doi ani”, a declarat Daniel Stanciu, managerul sportiv al lui ACS Poli.

Dan Alexa era la rândul său încântat de întărirea de la mijlocul terenului. ”Mă bucur că am reușit să-l aducem pe Marius la noi. Era o oportunitate ce părea imposibilă acum ceva timp. Mă bucur că ne-am mișcat repede. Că Daniel a avut prezența de spirit… A avut la Botoșani perioade bune, a fost jucătorul în jurul căruia s-a clădit acea echipă. Poate să facă diferența. E marele avantaj că e pregătit, poate să facă diferența. Azi face primul antrenament”, a spus și tehnicianul bănățenilor. Croitoru (34 ani) va purta numărul 88 la Timișoara, dar nu se știe dacă va debuta împotriva oltenilor. ”E posibil să nu fie rezolvat tehnic azi. Ne vom baza pe el 100% la jocul cu Viitorul, dacă nu intervine ceva. Se mai pot schimba multe până mâine, să fim atenți și la carnet să scriem Poli Timișoara”, a adăugat Stanciu. Managerul a ținut să precizeze că ex-moldoveanul a fost acaparat de ACS Poli din fața Viitorului, următorul adversar după Craiova, echipă la care a ajuns în schimb Cernat, vizat și de bănățeni în vară.

DSCF8126

”Nu am fost sunat înainte să plec de la Botoșani”

Jucătorul trecut în tinerețe și pe la Steaua e mulțumit de alegerea făcută și spune că a acceptat din prima oferta de la ACS Poli, a fost sunat apoi și de alte cluburi. ”Mă bucur pentru oportunitatea de a ajunge aici.


Nu a fost greu, ne-am înțeles din prima datorită relațiilor știind ce se întâmplă aici la Timișoara, vin cu inima deschisă, să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivul. Important e să facem ceea ce ne stă în putință. Îmi doresc să realizez cel puțin la fel de multe lucruri ca la fosta echipa. Nu va fi ușor, în ciuda lucrurilor foarte bune făcute aici, rezultatele nu au fost cele așteptate. Poli a jucat un fotbal frumos, dar nu tot timpul câștigi așa, poți să joci prost și să câștigi. Din păcate așa e în România. Eu îmi doresc ca rezultatele să vină. Îmi doresc să joc într-o cupă europeană. Putem să terminăm pe o poziție meritorie, in prima jumătate”, a explicat Marius Croitoru.

Croitoru a vorbit și de cearta cu Leo Grozavu, care a dus la plecarea sa din nordul Moldovei. ”Am avut o dispută cu antrenorul, am considerat că nu putem depăși acest punct și am zis că cel mai bine e să părăsesc eu echipa. Nu am fost dat afară, cand am semnat am avut o înțelegere verbală pentru încheierea amiabilă a contractului. Mă bucur că am ales Poli Timișoara. Am fost adus aici să demonstrez încrederea avută în mine. Nu am fost adus să fiu la număr. Sper să fiu apreciat și să reușesc. Ca adversari i-am avut pe marea majoritate, Luchin, Curtean, Zicu, jucători cu ștate vechi în Liga I. Ca și colegi nu i-am avut… Dan Alexa e un antrenor tânăr, care-și dorește să ajungă mare în România, de ce nu și afară. A fost un juucător emblematic. Din punctul meu de vedere fotbalul e același, ai obligația să te mulezi pe orice sistem ca jucător profesionist. Important e să fiu fizic și legal să fiu apt”, a mai precizat Croitoru. Mijlocașul care nu a evoluat în duelul direct ACS Poli – Botoșani (1-0) a subliniat că nu a fost contactat înainte de despărțirea de fostul club: ”Nu m-a sunat nimeni înainte să plec de la Botoșani, aveți cuvântul meu de onoare. Nu mă așteptam să mă sune, dar din prima am acceptat”.

Timișorenii, cu patru puncte adunate în șase runde, întâlnesc mâine Craiova, care are doar un punct mai mult în clasament. Meciul începe de la ora 18.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.