ADIO curse ilegale de maşini şi motociclete în jurul stadionului „Dan Păltinişanu”...

ADIO curse ilegale de maşini şi motociclete în jurul stadionului „Dan Păltinişanu” din Timişoara. Cum va arăta zona după ce va fi reamenajată

2
DISTRIBUIȚI

motoare turate

Pasionaţii de raliuri nu vor mai avea cum să facă curse ilegale de maşini sau motociclete în jurul stadionului „Dan Păltinişanu” din Timişoara. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, astăzi, că zona din jurul stadionului va fi reamenajată, lucrările au început chiar de astăzi şi vor fi finalizate în aproximativ o lună. Astfel, în jurul stadionului va fi interzis accesul mijloacelor auto, iar suprafaţa va fi împărţită în trei piste, şi anume: una dedicată plimbărilor cu bicicleta, una plimbărilor cu rolele şi skateboard-ul şi una destinată pietonilor.

Potrivit primarului Robu, atât pe partea interioară, cât şi pe partea exterioară a pistelor vor fi plantaţi aproximativ 400 de copaci, în special tei şi salcâmi. De asemenea, în zona stadionului „Dan Păltinişanu” vor fi create şi circa 350 de locuri de parcare. „Vrem ca aceste plimbări cu bicicleta, pe role sau pe jos din jurul stadionului să se poată face printr-un spaţiu având copaci pe o parte şi pe cealaltă.


Pe lângă o ofertă ultra-sănătoasă pentru timişorenii dornici de mişcare, vom şi înfrumuseţa zona şi vom pune punct definitiv curselor de maşini sau de motociclete organizate acolo, evident, în afara legii, care au pus în pericol viaţa unor cetăţeni sau i-au deranjat pe locuitorii din zonă prin zgomotul produs târziu în noapte”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu.

nicolae robu

Potrivit primarului Timişoarei, lucrarea din zona din jurul stadionului va fi făcută pe reparaţii, astfel că încă nu ştie cât costă, dar a precizat că nu va fi una costisitoare. „O parte din parcarea de la Novatim va dispărea, pentru că acolo va fi realizat un sens giratoriu. Cred că într-o lună lucrarea va fi finalizată, dacă vremea ne va permite să lucrăm. Evident, când copacii vor fi măricei, vom avea bănci sub ei. Vrem să refuncţionalizăm zona respectivă, o să iasă foarte frumos şi va fi foarte apreciat ce am făcut. Eu cred că avem datoria să le oferim timişorenilor cât mai multe modalităţi de petrecere sănătoasă a timpului”, a mai precizat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. CUME se va scapa de bmw-isti? zona lor preferata ramane parcare. Ce-i va opri sa apara in continuare acolo? Si daca nu pot acolo, merg in zona in care piata volanta. De astia nu scapi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.