Aeroportul din Arad a capitulat, în favoarea celui tmișorean. Ce se va...

Aeroportul din Arad a capitulat, în favoarea celui tmișorean. Ce se va întâmpla

0
DISTRIBUIȚI

aeroport-arad

Aeroportul Arad a rămas, oficial, fără curse de pasageri, iar reprezentanții instituției se tem că și companiile care efectuează transporturi aeriene de marfă vor pleca de aici, pentru a opera de pe aeroportul timișorean, mult mai bine dezvoltat. Cele mai recente statistici ale Asociaţiei Aeroporturilor din România confirmă dezastrul anunțat deja din primăvară.

Cu un total de 8.187 pasageri cumulați în primele șase luni ale anului, Aeroportul Arad a ajuns la coada clasamentului aeroporturilor din România. Doar aeroporturile din Suceava, Băneasa, Oradea şi Tulcea au avut ceva mai puţini pasageri, însă contextual acestora e că sunt în plin proces de reabilitare, cursele fiind suspendate.

În ceea ce privește transportul de marfă, același bilanț arată faptul că anul acesta, de la Arad, nu a plecat nici măcar o tonă.

Reamintim că în luna aprilie singura companie care mai opera pe acest aeroport, Wizz Air, a decis recent să se retragă, pe motiv de neprofitabilitate.


În timp ce de la Timișoara au zburat peste 60.000 de persoane lunar anul trecut, de pe Aeroportul Internațional Traian Vuia, la Arad media lunară a fost de doar 1.100 de călători. “Wizz Air monitorizează în permanență performanța rutelor sale, pentru a putea oferi cele mai scăzute tarife. Zborurile de la Arad la Bergamo vor înceta începând cu 17 aprilie din cauza faptului că acestea performau sub așteptările companiei. Cu toate acestea pasagerii noștri pot călători către aceeași destinație din Timișoara, care se află la un drum de doar 30 de minute cu mașina de la Arad. În prezent oferim 4 zboruri/săptămână de la Timișoara la Bergamo și vom crește frecvanța la 5, pentru sezoanele de vară și de iarnă”, a explicat Daniel De Carvalho, purtătorul de cuvânt Wizz Air.

Plecarea Wizz însemană pierderi de aproximativ 12.000 de euro lunar, explică directorul Aeroportului Arad, Dan Bălăcel. ( Sursa foto: placesinromania.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.