Ajutoare din Germania pentru spitalele din Timişoara: trei camioane pline cu echipamente...

Ajutoare din Germania pentru spitalele din Timişoara: trei camioane pline cu echipamente medicale au ajuns, astăzi, la Crucea Roşie Timiş. Unde vor fi distribuite FOTO

0
DISTRIBUIȚI

paturi spital

Trei camioane pline cu echipamente medicale au ajuns, în această dimineaţă, din Germania la sediul filialei Timiş a Crucii Roşii. Este vorba despre paturi, noptiere şi o serie de alte echipamente medicale second-hand de la mai multe unităţi medicale din Germania, în valoare de aproape 40.000 de euro. Ajutoarele care au ajuns la Timişoara în urma colaborării pe care Crucea Roşie Timiş o are cu Crucea Roşie Germană, filiala Isny am Allgau, vor fi distribuite Spitalului Militar din Timişoara, Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” şi Secţiei de Ortopedie de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Lucian Trif, directorul Crucii Roşii filiala Timiş, ne-a declarat că cel mai scump echipament medical este un siremobil, care costă 20.000 de euro şi care va fi donat Clinicii de Ortopedie de la „Judeţean”. „Ca în fiecare an, în urma colaborării pe care o avem cu Crucea Roşie Germană, ne-au sosit un număr de trei camioane, cu o greutate totală de 28.000 de kilograme de ajutoare dedicate spitalelor din Timişoara. Este vorba de aparatură second-hand în stare de funcţionare, de care este nevoie în sistemul de sănătate din judeţul Timiş”, a mai precizat Lucian Trif.

crucea rosie timis

Medicii de la spitalele timişorene care au primit ajutoarele din Germania nu au stat pe gânduri şi au şi venit să ridice echipamentele medicale.


„Am primit foarte multe paturi, noptiere, perfuzoare, consumabile, aparatură pentru anestezie şi terapie intensivă, monitoare. Am avut mare nevoie de aceste echipamente, pentru că Spitalul Militar din Timişoara nu este dotat suficient, paturile sunt de mult ieşite din termen, iar acestea chiar şi aşa second-hand sunt mai bune decât ce avem noi”, ne-a spus medicul Daciana Grujic de la Spitalul Militar Timişoara.

„Mulţumim pentru ajutor Crucii Roşii Timiş. Şi câteva lucruri mărunte care fac diferenţa sunt foarte bine venite pentru copiii care au nevoie. Am primit câteva pătuţuri, material moale, care vor duce la ridicarea calităţii, la spitalul de copii”, a precizat şi medicul Călin Popoiu de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.