Alexis Tsipras probabil va DEMISIONA pentru a permite convocarea alegerilor parlamentare –...

Alexis Tsipras probabil va DEMISIONA pentru a permite convocarea alegerilor parlamentare – surse

0
DISTRIBUIȚI

alexis tsipras facebook

Alexis Tsipras, probabil va demisiona pentru a permite organizarea de alegeri parlamentare anticipate în luna septembrie, anunţă surse din cadrul partidului Syriza, citate de cotidianul italian La Repubblica.

Potrivit postului public de televiziune din Grecia (ERT), alegerile parlamentare ar urma să aibă loc pe 13 sau pe 20 septembrie, înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate pe care Alexis Tsipras le-a convenit cu Grupul Bruxelles (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Mecanismul European de Stabilitate şi Fondul Monetar Internaţional).

Guvernul Alexis Tsipras nu mai are susţinere din partea partidului Syriza, scindat în privinţa oportunităţii aplicării măsurilor de austeritate.

Guvernul a reuşit să adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opoziţiei moderate – partidul de centru-dreapta Noua Democraţie (ND) şi Partidul Socialist (PASOK).

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seară, noul plan de asistenţă financiară destinată Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro.


Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.