ASU Poli, depășită în teste și de Șoimii lui Ionuț Popa. Ce...

ASU Poli, depășită în teste și de Șoimii lui Ionuț Popa. Ce gest a făcut galeria pentru un suporter trecut în neființă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

asu poli pancota (21)

ASU Politehnica a suferit azi al doilea eșec în amicalele verii, al doilea consecutiv pe teren propriu după cel cu Mama Mia Becicherecu Mic. Pe o vreme toridă alb-violeții au cedat cu același scor, 1-2, în fața divizionarei secunde Șoimii Pâncota.

Rămasă fără Naidin, care și-a anunțat ieri plecarea de la echipa susținută de suporteri, ASU Poli nu a început rău ”testul de B” cu Pâncota. Budur a trecut pe lângă gol în minutul 11, pentru ca Issa de la oaspeți să fie blocat de Fișteag în ultima clipă. Pe finalul reprizei Oprea a profitat de o eroare a defensivei gazdă și a lobat balonul peste tânărul portar al alb-violeților în plasă. Partea secundă a fost mai anostă, mai ales din cauza schimbărilor numeroase. Fostul junior al Romei, Țugui, putea aduce egalarea pentru ASU Poli, dar golul a picat tot în poarta timișoreană. Cu 11 minute înainte de final Issa a reluat cu capul centrarea lui Gâlcă pentru 0-2. La fel ca în jocul cu ”pizzerii” elevii lui Sorin Brîndescu s-au năpustit în atac și au fost aproape chiar de egalare. Vucea a făcut 1-2 din apropiere în minutul 88 iar peste alte 60 de secunde Tulcan era să-l copieze pe Messi cu o ”liberă” de la distanță.

S-a încheiat cu victoria arădenilor însă și alb-violeții revin la tabla cu planuri pentru Liga a III-a. Inițial a fost anunțat un joc la Lugoj cu FC Caransebeș pentru sâmbătă, pentru ca apoi miercurea viitoare echipa să se deplaseze în fief-ul Metalului Reșița. dar lucrurile nu sunt bătute în cuie.

ASU Politehnica Timișoara: Fișteag – Contescu, Gălan, Bilia, Damian – M. Stancu – Birău, Giuricici, M. Marin, Ghinescu – Budur. Au mai intrat: Feraru, Aldea, Ugocian, Taub, Bădăuță, Tulcan, Rebenciuc, Vucea, Țugui, D. Codrea, A. Niță și Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Șoimii Pâncota: Sălăjan – Doda, Rusu, Pascariu, Siminic, Issa, Fuchs, Oprea, Pirtea, Cuedan, Leucuța. Au mai intrat: Bordea, D. Daniel, Pantea, Dubeștean, Ianc, Ursoi, F. Gâlcă, Al. Pavel, O. Gueye. Antrenor: Ionuț Popa.

asu poli pancota (8)

Naidin nu crede în promovare

Leonard Naidin e ultima pierdere importantă din lotul lui ASU Politehnica. Mijlocașul veteran și-a motivat decizia prin faptul că nu crede că echipa alb-violetă poate promova în acest sezon în B. Timișorenii nu plănuiesc neapărat să aducă înlocuitor pentru el, deși compartimentul median a fost slăbit, la fel ca cel ofensiv, prin plecarea lui Drăghici. ”Un meci bun, în care ne-am îndeplinit obiectivul, am întâlnit o echipă bună, de Liga a II-a. Am avut momente în care i-am dominat, am suferit la finalizare. Mi-a plăcut că am avut atitudine, ne-a preocupat jocul nostru.


Ieri, Naidin mi-a spus că renunță la activitate. Îmi pare rău de decizia lui, dar e a lui, nu poate să i-o schimbe nimeni. Vreau să-i mulțumesc pentru ce a făcut pentru această echipă. A fost căpitanul ei, a avut un cuvânt de spus în promovarea ei. Nu sunt de acord că nu putem să ne batem la promovare, așa a zis și în iarnă, am dovedit că alta e situația. Nu pot să spun 100% că vom promova, nu știu toate adversarele, dar noi muncim zi de zi, asta va duce la rezultate bune spun eu. Luni am avut o ședință legată de conturarea lotului, am amânat-o pentru că am simțit că unii vor să renunțe. Am purtat discuții cu toți, 80% din transferuri sunt ca și făcute”, a declarat Sorin Brîndescu.

asu poli pancota (6)

De partea cealaltă ”șoimii” au onorat invitația timișorenilor după ce de abia și-au lămurit lucrurile din ograda proprie. ”Sunt mulțumit că am făcut un antrenament în condiții tropicale, cu teren bun, cu un adversar bun. M-a nemulțumit jocul echipei, mai ales în echipa a doua, când am introdus jucători tineri sub 18 ani. Nu sunt mulțumit de aportul unora, mai sunt câteva săptămâni, mai sper să aduce 1-2 jucători ca să nu avem probleme. Săptămâna aceasta s-a votat bugetul echipei, Primăria Pâncotei a reușit acest lucru, sper ca în curând cele 3-4 luni în care jucătorii nu au primit salariile să se rezolve. Noi am încercat să nu facem greva muncitorilor, dar jucătorii au probleme, rate, au nevoie de bani. ASU Poli e o echipă bună, care are condiții, sper să facă o figură frumoasă”, a spus și Ionuț Popa. Acesta își mai dorește un fundaș central și un mijlocaș central pentru a se prezenta decent la startul B-ului.

asu poli pancota (18)

”Rămas bun, Răzvan!”

Nici la amicalul de azi nu au fost mulți spectatori pe ”Știința”, arenă care a suferit deja modificări pentru Divizia C, precum instalarea de gradene pentru galerie. Totuși câțiva membri ai Peluzei Sud au ținut să-și ia rămas bun de la Răzvan Chira, un fan alb-violet care a decedat la numai 38 de ani în urma unui infarct. Meciul a început cu un moment de reculegere, iar fanii i-au dedicat un banner suporterului: ”Rămas bun, Răzvan!”. De asemenea o coroană a fost plasată în zona trbunei de unde fanul îi încuraja pe „Băieții în ghete”. Totodată, mai mulți suporteri vor merge joi la Alba Iulia pentru a-l conduce pe Răzvan Chira pe ultimul drum.

asu poli pancota (13)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.