ASU Poli #ÎNCEPE cu optimism Liga a III-a. Cu ce nume s-a...

ASU Poli #ÎNCEPE cu optimism Liga a III-a. Cu ce nume s-a întărit Minerul Motru, adversarul din prima rundă

0
DISTRIBUIȚI

ASU Poli FC Bihor (42)

ASU Politehnica e pregătită pentru Divizia C. În prima rundă elevii lui Sorin Brîndescu întâlnesc pe teren propriu Minerul Motru, echipă care mai ascunde destule necunoscute timișorenilor. Tehnicianul alb-violeților se bazează însă în primul rând pe pregătirea bună a tinerilor săi elevi, chiar dacă rezultatele din amicale nu au fost strălucite.

ASU Poli a făcut pași importanți spre profesionilzare în această vară. Jucătorii au contracte, stadionul a fost modificat în conformitate cu cerințele FRF și toate detaliile din acte au fost lămurite. Bugetul vizat pentru promovare se cifrează la 200 de mii de euro. Lotul a suferit în schimb câteva pierderi, pe care timișorenii nu le-ar fi dorit. Precum plecările lui Drăghici, Naidin sau Gavriluță. ”Am avut cam 60 de jucători la selecție. Nu am refuzat pe nimeni, i-am văzut pe toți. Astăzi avem un lot de 23 de jucători. Urmează să vedem, de sâmbătă începând, la ce nivel ne situăm. Cred că s-a făcut o pregătire bună. Încă suferim la relațiile de joc, pentru că nu e ușor să integrezi atât de mulți juniori în echipă. Sperăm ca lucrurile să se regleze pe parcurs. Noi vrem ca echipa noastră să joace un fotbal ofensiv, plăcut, care să atragă publicul la stadion, știm că în paralel rezultatele sunt foarte importante”, a declarat Sorin Brîndescu, ”principalul” lui ASU Poli.

„Sunt mulțumit de lotul pe care îl avem. Poate ar fi fost oportun să avem un atacant de valoare, dar e greu să găsești în România un astfel de jucător. Drăghici ne-a ajutat foarte mult, nu puteam să îl oprim să meargă în străinătate, ASU Poli l-a ajutat pentru transfer. Căutăm soluții, nu avem timp să ne plângem de milă. Eu nu cred că suntem sub nivelul de anul trecut, ținând cont și de obligativitatea juniorilor din teren. Vom avea trei juniori la care nu se va vedea faptul că sunt juniori, vor juca la nivelul seniorilor”, a precizat Brîndescu.

ASU Poli a încheiat campania de vară în jocurile amicale cu trei victorii și patru înfrângeri, dar acest aspect nu e considerat îngrijorător. ”Nu m-a interesat rezultatul în această perioadă. Mi-aș fi dorit să câștigăm ultimul joc, dar pentru că a fost prezentarea oficială (cu FC Bihor 0-2). Bineînțeles schimbările din timpul jocului au contat. Nu m-au îngrijorat rezultatele”, a subliniat tehnicianul.

Plecarea lui Naidin a dus banderola pe brațul fundașului Cristi Gălan. ”Văd un sezon greu. Trebuie să integrăm jucători tineri. Sperăm ca pe parcursul campionatului să se vadă munca depusă în pregătire. La prima vedere sunt adversari mult mai experimentați ca noi. Precum Becicherec, Cugir, Sebiș, echipe bune care s-au întărit, precum Hunedoara, echipe bune care au promovat, precum Deva. Dar asta nu ne oprește să-i învingem pe toți.


Prin muncă și seriozitate cred că vom câștiga. Publicul ne obligă în primul rând… Contează plecarea oricărui jucător care a muncit anul trecut și a îndeplinit obiectivul. Leo era un jucător foarte important pentru noi. Sper să fiu eu lider mai departe, dar nu cred că trebuie să existe un singur om, ci mai mulți piloni principali în vestiar”, a adăugat Cristian Gălan.

Noul manager sportiv, Marius Cociu, a vorbit de asemenea despre experiența de până acum și planurile cu echipa de pe ”Știința”, una văzută unică prin susținerea puternică a suporterilor. ”Am găsit un club deschis, care pe mine m-a impresionat. Am venit în această echipă sufletistă, o echipă propice pentru dezvoltare, performanță. Mă refer atât la staff, echipă, cât și la suporteri, extraordinari, deosebiți. Am venit în primul rând pentru că am stat de vorbă cu Sorin Brîndescu, am fost colegi de facultate, îmi doream o colaborare la nivel de seniori. Sunt convins că vom face echipă bună. Nu am întâlnit jucători cu fițe, m-a bucurat această treabă, pe mulți îi știam. Sunt băieți dornici de a face performanță, i-am văzut foarte serioși. E un club inedit, și cei din FRF mă întrebau, e ceva de apreciat și cred că unic în România. Sunt sigur că lucrurile se vor așeza așa cum trebuie”, a conchis Marius Cociu.

Minerul Motru, parțial necunoscută, dar întărită

Gorjenii reprezentau pentru timișoreni o necunoscută totală în urmă cu câteva săptămâni. Echipa din Motru încheiase C-ul cu o neprezentare, dar s-a înscris în campionat și a înregistrat chiar câteva rezultate pozitive în Cupă până să fie eliminată de CSU II Craiova în turul III. ”Nu am văzut toți adversarii… Luăm pas cu pas, să vedem ce face echipa noastră. Va trebui să creștem de la meci la meci. Aparent am avea un start de campionat destul de accesibil, poate în etapa a III-a cu Cugirul va fi mai greu… Am informații cu ultimele lor rezultate, cu formația lor, dar degeaba am 11 nume pe care nu le cunosc decât de pe hârtie. Știu că au câștigat meci de Cupă cu jucători tineri de pe plan local, în ultimele luni au adus trei jucători mai experimentați. Dar am spus că nivelul de pregătire contează mai mult, nu mă interesează că i-au adus”, a explicat Sorin Brîndescu.

Contactat de PRESSALERT.ro directorul sportiv al Minerului Motru, Mihai Cernica, se afla chiar pe holurile Federației, unde rezolva ultimele probleme ale gorjenilor. ”Am trecut prin momente grele prin care nu mai vreau să trecem, prin așa rușine. Avem promisiuni de la autorități legat de partea financiară. Ne va fi foarte greu în primele etape. Am reușit să mai aducem câțiva jucători. De ASU Poli știm că e o nou promovată, vedem și noi în presă ce susținere au de la suporteri. Ei joacă acasă, presiunea va fi pe ei”, a declarat Mihai Cernica.

Printre numele notabile cu care s-au întărit în ultima clipă gorjenii se numără Dicu, Gabriel Cruceru, Gorun (ex-Ineu) sau tânărul Buga (EuroAfrica Bușteni). De asemenea se așteaptă sosirea lui Tobă (ex-U Cluj), aflat ultima dată în campionatul Libanului.

ASU Poli joacă sâmbătă pe ”Știința” cu Minerul Motru, de la ora 18.00. Intrarea în zona tribunei se va face prin zona noii Biblioteci și accesul în acel spațiu se face de acum înainte pe baza plății unui bilet de 5 lei. Pe partea cealaltă a arenei intrarea e liberă, prin zona parcului. La vestiare accesul va fi rezervat în C doar pentru jucători și oficiali.

”Vrem să vedem că jucătorii înțeleg ce sacrificii se fac pentru echipa asta. Toată lumea așteaptă să înceapă returul. De aceea și sloganul acestor ultime săptămâni a fost #începe”, Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.