Bebeluș în vârstă de 9 luni, internat la Spitalul de Copii din...

Bebeluș în vârstă de 9 luni, internat la Spitalul de Copii din Timișoara cu vânătăi și urme de mușcături UPDATE Ce spune poliția

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de copii Louis Turcanu

Un bebeluș în vârstă de doar 9 luni a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, cu un picior rupt, mai multe vânătăi și urme de mușcături.

Conform infocs.ro, aseară în jurul orei 22.00, un bărbat din satul Ilidia din Caraș Severin a sunat la 112 spunând că, de trei zile, fiul său în vârstă de 9 luni este foarte agitat și nu vrea să mănânce nimic. Copilul a fost preluat de un echipaj al ambulanței din Oravița și adus împreună cu tatăl său la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Micuțul a fost consultat de medicul de gardă de la UPU pediatrie, dar doctorul efectiv s-a îngrozit în momentul în care a dezbrăcat copilul. Se vedea că acesta nu mâncase de cel puțin o zi și tot corpul acestuia era plin de vânătăi și echimoze, unele mai noi – altele de două-trei zile.


De asemenea, pe corpul copilului și pe față, puteau fi văzute mai multe mușcături puternice – mușcături provocate de om, nu de animal.

Doctorul Dan Leucon a trimis imediat copilul la Serviciul de imagistică medicală unde, în urma radiografiilor, s-a descoperit că acesta are și un picior rupt. Medicul de gardă a sunat la poliție și, fiindcă starea copilului era una proastă iar Reșița nu are secție de traumatologie pentru copii, a solicitat o ambulanță și a trimis copilul la Timișoara la Spitalul de Copii.

Cu toate că tatăl copilului nu a vrut să spună nimic despre felul în care sugarul s-a ales cu vânătăi și mușcături pe tot corpul și cu piciorul rupt, sursa citată spune că bărbatul ar fi fost plecat de acasă trei zile la Arad, pentru a-și conducă soția care a plecat la muncă în străinătate. În tot acest timp, copilul de 9 luni ar fi rămas în grija a trei frați dintre care cel mai mare are 12 ani iar el nu-și poate explica ce s-a întâmplat.

La spital a sosit o reprezentantă de la Protecția Copilului care a întocmit primele acte în vederea deschiderii unei anchete iar polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru a stabili ce s-a întâmplat cu copilul și cine i-a provocat rănile.

UPDATE „În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a declarat ancuța Chețan, ofițerul de presă al Poliției Caraș Severin. De asemenea, frații copilului au fost preluați în regim de urgență de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Caraș Severin. (Georgeta Stanici)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.