Câștigătorul ”Balonului de aur”, bulgarul Hristo Stoicikov, vine la inaugurarea terenului de...

Câștigătorul ”Balonului de aur”, bulgarul Hristo Stoicikov, vine la inaugurarea terenului de fotbal care îi poartă numele, la Dudeștii Vechi

0
DISTRIBUIȚI

hristo piata temelie

Câștigătorul ”Balonului de aur” în 1994, bulgarul Hristo Stoicikov, vine la inaugurarea terenului de fotbal care îi poartă numele, în Banat.

Celebrul fotbalist a fost invitat anul trecut de bulgarii bănățeni la jubileul lor, spre a servi de exemplu copiilor lor. Nașul lui Gică Hagi a decis să se implice ca la carte. Stoicikov a pus primul cancioc cu mortar între cărămizile fundației viitoarei case bulgărești de la Muzeul Satului Bănățean, dar a girat și lucrările de amenajare a unui teren de fotbal cu nocturnă în comuna Dudeștii vechi, populate mai ales de bulgari.


Acum vine să inaugureze nocturna, și să șuteze spre poartă.

Pe 15 august, în organizarea Uniunii Bulgare din Banat România (U.B.B.R.) şi a Primăriei Dudeştii Vechi, judeţul Timiş va avea loc inaugurarea instalaţiei nocturne de pe ”Hristo Stoicikov” Arena, din localitate.

Cu această ocazie va avea loc un meci de fotbal în scop caritabil, care va aduce pe stadion nume sonore ale fotbalului internaţional, dar şi reprezentanţi de frunte ai vieţii medicale româneşti.

Au confirmat participarea fosta glorie a fotbalului bulgar Hristo Stoicikov, care a obţinut în 1994 „Balonul de Aur”, Miodrag Belodedici, acad.prof.univ.dr. Irinel Popescu, împreună cu alţi cinci medici de la Spitalul Fundeni din Bucureşti, precum şi conf.dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, care va fi însoţit, de asemenea, de o echipă de medici. Pe teren îşi vor demonstra măiestria şi câţiva tineri care au suferit transplant de cord, hepatic sau renal şi care au învins în lupta cu boala.

Meciul de fotbal va începe de Sfânta Maria, la ora 20 şi se va derula în scop caritabil, banii obţinuţi din donaţii, vânzarea biletelor (al căror preţ este de 5 lei) sau din licitaţia organizată (cu tricouri din partea celebrulor fotbaliști) în pauza meciului vor fi direcţionaţi către Kassandra Rotariu spre a o ajuta în lupta pentru viaţă.

”Fotbalul m-a învățat să respect, fotbalul m-a învățat să ajut, iar ceea ce am reușit noi să facem aici transmitem generațiilor viitoare”, a spus Stoicikov, anul trecut, la prima sa vizită la Dudeștii Vechi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.