Cea de-a cincea clădire de birouri de clasa A care s-a ridicat...

Cea de-a cincea clădire de birouri de clasa A care s-a ridicat în cartierul de afaceri din zona centrală a Timişoarei

1
DISTRIBUIȚI

CBEC

Cea de-a cincea clădire de birouri de clasa A care s-a ridicat în cartierul de afaceri din zona centrală a Timişoarei a fost finalizată. Aceasta e ultima din complexul proiectat de City Business Centre.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp destinaţi spaţiilor de birouri şi servicii. Spațiile oferă toată infrastructura necesară pentru companiile multinaţionale care doresc să se extindă sau să îşi înceapă activitatea în Timişoara, cât şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri și start-up-uri locale. Astfel, au fost încheiate deja mai multe contracte de închiriere, atât cu firme deja prezente în CBC și care doresc să își extindă operațiunile, cât și cu firme noi. Domeniile cele mai reprezentative sunt IT, engineering, servicii financiare și bancare, consultanță. Gradul prezent de ocupare depășește 80%.

Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) – Structură de sprijin a afacerilor” a beneficiat de o finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR), Axa prioritară 4 ‘Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local’, Domeniul major de intervenție 4.1. ‘Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală’, administrat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR. Piatra de temelie a proiectului a fost pusă în luna august 2014, proiectul fiind finalizat în mai puțin de un an.

“Finanţarea obţinută contribuie la sprijinirea dezvoltării afacerilor la nivel local și regional, dar în egală măsură și la crearea unei legături reale între firme și mediul academic local.


Prin acest proiect, urmărim să contribuim la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri local, cel puțin 15 companii, din care o parte însemnată vor fi microîntreprinderi, urmând să acceseze facilitățile oferite de noua clădire. Mai mult, estimăm că vor fi create cel puțin 160 de noi locuri de muncă de către companiile care vor activa în CBEC”, a declarat Ovidiu Şandor, dezvoltatorul complexului de birouri.

City Business Centre Timişoara este primul complex de birouri clasa A din vestul României, situat în zona centrală a oraşului, ce include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B, C și D cu o suprafaţă totală de 34.000 mp închiriabili și un grad de ocupare de 98%.

În 2010, City Business Centre Timişoara a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com
Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) – Structură de sprijin a afacerilor” a
beneficiat de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 29.478.609,81 lei, prin
Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR), Axa prioritară 4 ‘Sprijinirea dezvoltării
mediului de afaceri regional și local’, Domeniul major de intervenție 4.1. ‘Dezvoltarea
durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală’,
administrat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de
Autoritate de Management (AM POR), prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în
calitate de Organism Intermediar pentru POR, valoarea totală a proiectului fiind de
72.288.160,00 lei. Piatra de temelie a proiectului a fost pusă în luna august 2014,
proiectul fiind finalizat în mai puțin de un an.

1 COMENTARIU

 1. La 15-17-20 euro/ mp chirie – da afacere pt dl. patron dezvoltator, Contracte minime pe 3/5 ani.
  Merci la UE pt banii dati, ca si in alte cazuri, dupa perioada de ‘supraveghere europeana’, sunt 100% sanse ca aceste cladiri vor fi vandute de catre dl.patron Sandor.
  Asa sa tot faci afaceri.
  Ce nu inteleg este, ce s-a dezvoltat cu banii astia europeni primiti? adica care-i plus valoarea:
  – ajuti o firma sa creasca/ sa aiba angajati mai multi/proiecte noi,etc ?
  Sau faci cladiri de inchiriat (la preturi bomba)?vezi BegaGroup. Si ce daca’i clasa A ? sunt de fapt niste hale etajate, oamenii n’au unde parca, parcarea din cate am auzit e mica sub cladiri – iar preturile la parcare sunt de asemenea bombe adevarate peste 200 RON/luna…
  Iti ia ochii de fapt sticla de pe ele, in rest Aurolacii/Gunoaiele/PUTOAREA din 700 este inca prezenta acolo.
  Har Domnului sunt atatea spatii de inchiriat in Timisoara, ce zac goale.
  Daca n’ar fi fost bani europeni , ar avea sens bussinesul asta sa zic , nu-i prost cine cere e ala care da, dar asa cu bani de la EU…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.