CH Poli a SPART gheața în campionat cu Potaissa Turda. Ce a...

CH Poli a SPART gheața în campionat cu Potaissa Turda. Ce a spus tehnicianul Pero Milosevic despre revenirea în Sala ”Constantin Jude”

0
DISTRIBUIȚI

DSCF8715

Revenirea pe parchetul de acasă a fost de bun augur pentru CH CSU Politehnica. La doar câteva minute după ce consilierii locali au deblocat banii către echipă, elevii lui Pero Milosevic începeau jocul din runda a III-a cu Potaissa Turda. Alb-violeții au încheiat cu brio partida: scor 29-22, și au obținut astfel primul succes în noua ediție de subzistență a Ligii Naționale.

După ce au jucat în prima rundă la Jimbolia, timișorenii s-au întors în Sala ”Constantin Jude”. Nu fără emoții în acest sens. Scările montate la EuroBasket au fost burdușite cu saltele. Mai mult, pe site-ul FRH a apărut greșit sala ”Horia Demian” (Cluj) ca locație a partidei. S-a jucat până la urmă pe Bega și a ieșit bine pentru gazde.

Începutul a fost mai greu. Potaissa lui Horațiu Gal a deschis scorul de abia după patru minute de joc. În minutul 11 însă timișorenii aveau să preia pentru prima dată conducerea pe tabelă (5-4) prin Timofte, jucătorul eliminat ușor cu Steaua pentru că a tras în fața portarului. Acum nu a mai greșit de la 7 metri. Timișorenii au fost apoi răsturnați de la 6-4 la 6-7. CH Poli a muncit însă din nou și a beneficiat de câteva interveții-minune ale macedoneanului Daskaloski. În minutul 24 Chikovani avea să-și ducă echipa pentru prima dată la +3, dar oaspeții au egalat și au stabilit scorul la pauză la 13-13. În partea a doua însă timișorenii aveau să controleze aproape în totalitate. După ce au fost conduși cu 15-13 și 17-15 în debut alb-violeții au avut inspirație și în atac.


Grigoraș avea să-și readucă echipa la +3 în minutul 47 când a punctat puternic pentru 21-18. Scorul a luat apoi amploare pentru Poli la reușitele lui Chikovani, Leordean și Fenici, ultimul a marcat golul de 25-19. Oaspeții puteau profita de ușoara relaxare, dar și oboseală a amfitrionilor văzuți cu sacii în căruță și s-au apopiat la trei goluri, dar Pejovic și colegii săi au continua să puncteze. Chikovani a stabilit scorul final la 29-22 iar Leordean putea rotunji la 30. O primă victorie salutară a handbaliștilor de pe Bega, care arată că locul lor nu e chiar la coada Ligii Naționale.

DSCF8717

Duminică CH CSU Politehnica joacă tot acasă, cu CSM Ploiești, și tehnicianul Pero Milosevic țintește victoria deoarece se gândește la locurile 1-8. ”Turda e una dintre rivalele noastre pentru locurile 1-8. Ne-am căutat ritmul vreme de o repriză. Și cu CSM București am jucat bine defensiv, dar acum am găsit drumul spre gol. Daskaloski a avut intervenții la momentul potrivit. A fost o partidă foarte importantă pentru noi… Ne-a lipsit să ne antrenăm și să jucăm în sala noastră, ne bucurăm că ne-am întors acasă”, a declarat Pero Milosevic. De revenirea în Sala ”Olimpia” a vorbit și Mihai Timofte: ”Am făcut un meci bun tactic. Așteptam această revenire în sala proprie. Așteptăm spectatorii să vină să ne susțină cât mai mult. Noi încercăm să-i răsplătim cu victorii”.

Cel mai bun marcator al lui CH Poli azi a fost georgianul Irakli Chikovani, golgheterul echipei care cu cele șapte reușite de azi a ajuns la cota 18 în acest sezon. Fenici, Timofte (5 goluri), Grigoraș (4), Pejovic (3), Lasica, L. Ștefan (2) și Leordean au fost ceilalți marcatori ai alb-violeților. De partea cealaltă cei mai buni marcatori au fost Savic și Lazăr, cu câte patru goluri marcate fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.