CH Poli o înfruntă și pe CSM București la Jimbolia. De ce...

CH Poli o înfruntă și pe CSM București la Jimbolia. De ce RISCĂ alb-violeții să nu mai evolueze în Sala ”Constantin Jude”

0
DISTRIBUIȚI

ch poli (3)

CH CSU Politehnica se pregătește de debutul în noua ediție a Ligii Naționale după o vară zbuciumată. După ce tehnicianul Pero Milosevic a fost nevoit să-și ia gândul de la doi dintre jucătorii transferați, din cauza finanțelor, handbaliștii alb-violeți se văd nevoiți să joace prima etapă, cu CSM București, tot în ”exil”, la Jimbolia, după problemele întâmpinate la ”Olimpia”.

Formația de handbal alb-violetă a revenit de abia ieri în Sala ”Constantin Jude”. Timp de câteva săptămâni CH Poli s-a pregătit la micuța sală din Circumvalațiunii din cauză că pe parchetul ce a găzduit EuroBasket Women 2015 nu s-au trasat pur și simplu liniile jocului cu mingea mică. Echipa timișoreană va debuta astfel cu puternica CSM București în sala în care a încheiat sezonul trecut, cea din orășelul Jimbolia. ”Jucăm cu o echipă foarte bună, cu jucători de calitate. Antrenorul are la dispoziție o rotație bună. Pe mine mă preocupă echipa mea, doi jucători trebuie recuperați, Păiuș revine… Am făcut multe pregătiri legate de jocul nostru, desfensiv și ofensiv. L-am încercat în centru și pe Halcă. Vrem cu toții să începem cu un rezultat bun. Respectăm adversarul, e vicecampioana României, dar jucăm să câștigăm… Suntem mulțumiți de jucătorii tineri, ei pot progresa, acum ne interesează ce putem face cu această echipă la timpul prezent”, a declarat Pero Milosevic, tehnicianul lui CH Poli. Antrenorul muntenegrean era vădit deranjat de situața de la ”Olimpia”. ”De sală aș prefera să nu vorbesc, dacă vorbesc nu e de bine. Ne-am dorit mult să jucăm aici, dar ce putem face? Nimic. Jucăm altundeva, am mai evoluat de trei ori la Jimbolia. Treaba mea e să pregătesc jocul cu CSM, acum văd că s-au tras liniile pentru teren… Noi ne concentrăm pe adversar”, a conchis Milosevic.

”Începem campionatul cu un meci destul de tare, au posturile acoperite foarte bine. Noi ne-am pregătit bine, o să încercăm să-i surprindem cu mai multe sisteme de apărare, sperăm să jucăm bine și să nu greșim mult. Sper să începem campionatul cu dreptul. Sala de la Jimbolia s-ar putea să ne ajute, pentru că e mică, sperăm ca și galeria de data trecută să fie alături de noi. Cred că avem jucători care să acopere și poziția mea de centru”, a spus și Cristian Fenici, căpitanul echipei. În această săptămână organigrama echipei a mai suferit o modificare, astfel s-a renunțat temporar la Sorin Sărăndan, în locul său sosind ca ”secund” Attilla Horvath.


În ultimele două teste CH Poli a dispus de sârbii de la Radnicki Kragujevac cu 34-24 şi 37-21.

Riscă să nu aibă sala omologată

Inițial, Ioan Silviu Doboși, președintele lui CH Poli a explicat că echipa nu putea evolua în Sala ”Constantin Jude” cu CSM deoarece vineri și sâmbătă se dispută aici o altă competiție. ”Mă bucur că am revenit în Sala Olimpia. De ieri ne antrenăm în Sala Olimpia și aici ne vom antrena. Faptul că vom juca duminică la Jimbolia e determinat de faptul că nu vom putea să ne antrenăm aici pe finalul săptămânii. Din punct de vedere administrativ s-a făcut totul ca să începem bine campionatul, salariile sunt la zi. Echipa Politehnica a păstrat șase jucători titulari din cei șapte de anul trecut, a fost un efort substanțial, am căutat să completăm pe posturi, cu jucători apropiați ca valoare. Ne-am propus obiectiv calificarea în play-off. Apoi, ne-am dorit să aducem jucătorii timișoreni acasă. Suntem singura echipă de Liga I care a îndrăznit să aibă contract cu nouă jucători timișoreni… Asta e direcția pe care am vrut să mergem”, a declarat Doboși. 
ch poli (10)

Se pare însă că problema sălii e ceva mai complicată și oarecum previzibilă. Dotările pentru EuroBasket au adus și acele scări interioare. Deși terenul a fost trasat mai aproape de tribună ele sunt considerate un pericol pentru jucători. ”Sunt iarăși chestiuni administrative, noi ne bucurăm că am revenit în Sala Olimpia, e o problemă de omologare, în condițiile în care sunt aceste trepte adiacente, vom vedea pentru că AJH ne-a cerut o explicație. E o chestiune de siguranță, la Ploiești au avut loc accidentări tocmai din cauza aceasta. Avem timp să pregătim meciul cu Turda pentru ca totul să se întâmple în condiții de siguranță… Autoritățile FRH vor decide dacă omologhează sala, dacă nu, vom găsi o soluție să jucăm în altă parte. Interesul e ca ea să fie omologată”, a precizat Ioan Silviu Doboși. Timișorenii speră în continuare ca noua Sală Polivalentă a Politehnicii să fie finalizată până în luna noiembrie. ”Sunt încrezător, echipamentele sunt venite, există finanțare. Și Poli și Primăria își dorește ca sala să se deschidă cât mai repede. Noi ne dorim, dacă am renunțat la echipa a II-a a fost și din acest motiv. Juniorii noștri au trecut la Banatul ca să îi avem în vizor”, a adăugat Doboși.

Partida din prima etapă a Ligii Naționale dintre CH Politehnica Timișoara și CSM București se dispută duminică, de la ora 17.00, în sala din Jimbolia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.