Firma lui Georgică Cornu, ajutată de şefii din Primăria Timişoara să scape...

Firma lui Georgică Cornu, ajutată de şefii din Primăria Timişoara să scape fără nicio penalizare pentru lucrările de proastă calitate de pe bulevardul Liviu Rebreanu. Ce a stabilit Curtea de Conturi

1
DISTRIBUIȚI

cornu cu sturioni02

Firma Confort SA, a „regelui asfaltului din Banat”, Georgică Cornu, a reuşit performanţa de a face lucrări de proastă calitate pe bulevardul Liviu Rebreanu, iar reparaţiile să fie plătite tot de municipalitate şi nu din garanţia pentru bună execuţie a lucrării, acest lucru fiind posibil datorită ilegalităţilor comise de şefii din Primăria Timişoara în frunte cu primarul – aceasta este concluzia ultimului raport al Curţii de Conturi. Deşi lucrările au fost recepţionate în 2009, auditorii au constatat că nici în 2015 nu au fost remediate toate defecţiunile semnalate de cetăţeni sau instituţii Primăriei Timişoara, iar garanţia a dispărut fără urmă.

Garanţia pentru lucrările efectuate, în valoare de 782.906,41 lei, nu a fost depusă toată în contul special nominalizat, aflat la dispoziţia Direcţiei Tehnice. Curtea de Conturi a stabilit că doar 349.723,93 lei au ajuns în acel cont, restul banilor fiind depuşi în alte patru conturi bancare „fără ca acest aspect să fie adus la cunoştiinţa structurii de specialitate di cadrul Direcţiei Tehnice, fără ca în legătură cu aceste sume, enitatea auditată să aibă un drept de dispoziţie, sumele fiind ridicate fără acordul Direcţiei Tehnice”.


Nici suma de 349.723,93 lei nu a fost folosită de Primăria Timişoara, pentru că printr-o adresă din 18.02.2010, semnată de Smaranda Haracicu, directorul economic al primăriei, şi primarul Gheorghe Ciuhandu, s-a solicitat Băncii Anglo – Române deblocarea respectivei sume de bani. O altă solicitare de deblocare a garanţiei fost făcută de preşedintele consiliului de administraţie al Confort SA.

După ce Haracicu şi Ciuhandu au semnat documentul prin care s-a deblocat garanţia, banii au dispărut din cont, astfel încât atunci când conturile firmei lui Cornu au fost mutate la BCR, în contul pentru garanţie nu mai era niciun leu. Degeaba a solicitat Direcţia Tehnică recuperarea garanţiei pentru lucrările de reparaţii efectuate de SDM SA, pentru că nu a primit decât răspunsuri evazive de la celelalte direcţii ale Primăriei Timişoara. Culmea este că în 2015, în calitate de administrator special al Confort SA, intrată în insolvenţă, Georgică Cornu „solicită deblocarea garanţiei reţinută aferentă obiectivului de investiţii şi reclamă în acelaşi timp faptul că garanţia reţinută nu se mai regăseşte în cont”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.