Consilierii locali s-au răzgândit. Şoferii maşinilor de marfă au voie, totuşi, să...

Consilierii locali s-au răzgândit. Şoferii maşinilor de marfă au voie, totuşi, să parcheze între blocuri, la Timişoara. În ce condiţii

1
DISTRIBUIȚI

masina de marfa

Sute de şoferi ai unor maşini de marfă sau microbuze au fost amendaţi, în ultimele două luni, de Poliţia Locală Timişoara, pentru că nu au parcat doar în locuri special amenajate, după ce o hotărâre de consiliu local a fost aprobată în acest sens. Ieri, aleşii locali s-au răzgândit, astfel că aceşti şoferi pot parca între blocuri, şi nu numai, în anumite condiţii.

„Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat ale municipiului Timişoara.


Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor care au o lungime mai mare de 5 metri în parcările special amenajate, cu excepţia parcărilor amenajate în lungul drumului şi a benzilor de staţionare”, scrie în proiectul de hotărâre votat, ieri, în şedinţa extraordinară de consilierii locali.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a explicat de ce s-au făcut aceste modificări. „Din prisma tonajului, un număr de autovehicule care nu erau de foarte mari dimensiuni, dar erau mai grele, nu ar fi putut să fie parcate în aproape niciuna din parcările din oraș. Maşinile mai mari de cinci metri, dacă sunt parcate într-un parcaj la 45 sau la 90 de grade creează foarte mari probleme pentru cei ce au de făcut naveta. Pe când, aceleaşi maşini parcate în lungul bordurii creează doar inconvenientul ocupării a mai mult de un loc standard. Noi am vrut să venim şi în întâmpinarea acestor cetăţeni, care mulţi dintre ei din asta trăiesc, folosind acele maşini, să nu aibă toată ziua controverse cu poliţiştii când sunt nevoiţi să oprească, să staţioneze în lungul bordurilor”, a declarat Nicolae Robu.

Prin urmare, potrivit primarului Timişoarei, vehiculele grele pot fi parcate în orice parcare în care locurile sunt în lungul bordurilor, dar şi pe străzile din cartiere, tot la bordură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.