Creștere SPECTACULOASĂ a prețului chiriilor în Timișoara. Care este motivul scumpirii

Creștere SPECTACULOASĂ a prețului chiriilor în Timișoara. Care este motivul scumpirii

0
DISTRIBUIȚI

camin-ana aslanTimișoara a înregistrat cea mai mare rată de creștere a prețului chiriilor, într-un an. În orașul de pe Bega în ultimul an chiriile au crescut cu 20 de procente, saltul fiind, spun specialiștii imobiliari, cel mai mare din țară.

Cazarea într-un cămin studențesc din Timișoara începe de la 100 de lei pe lună. Tinerii care nu își găsesc loc în campus, ajung să caute pe piața liberă, iar cererea fiind foarte mare s-a ajuns și la creșterea prețurilor.

Timișoara a înregistrat cea mai mare rată de creștere, de până la 20% într-un an, la prețul chiriilor cerute. Astfel, în orașul de pe Bega, o garsonieră poate fi închiriată la un preț mediu de 180 de euro pe lună, în creștere de la 150 de euro pe lună față de iulie 2014.


Un apartament cu două camere ajunge în prezent la 250 de euro pe lună, față de 230 de euro pe lună în urmă cu 12 luni. Nu în ultimul rând, un apartament cu trei camere se închiriază cu 280 de euro pe lună, cu 10 euro mai mult față de anul trecut.

Totuși, chiriile din Timișoara rămân la un nivel scăzut față de alte orașe comparabile din țară.

Agenții imobiliari arată că, în general, tinerii preferă să împartă, chiar și garsonierele, pentru a plăti sub 50 de euro lunar chirie. În cazul închirierii unui apartament cu trei camere de către șase studenți, costurile scad sub 50 de euro de persoană pe lună, în vreme ce pentru o garsonieră împărțită în doi, acestea ar ajunge la 90 de euro de persoană. „În fiecare an, în august asistăm la o creștere a cererii pe segmentul chiriilor, nivelul maxim urmând să fie atins în septembrie. În această perioadă ne așteptăm ca volumul căutărilor să crească cu până la 30%. În contextul în care locurile din cămine sunt insuficiente, închirierea unui apartament pe piața liberă e o provocare pentru studenți, atât în ceea ce privește disponibilitatea ofertelor pe piață, cât și prețul”, subliniază Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.