CS Informatica Timișoara și-a prezentat planurile și echipa STELARĂ prin care atacă...

CS Informatica Timișoara și-a prezentat planurile și echipa STELARĂ prin care atacă Liga I la futsal. Vezi cine e ultima achiziție GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Informatica Tim (21)

Futsalul de performanță a revenit în această vară la Timișoara. Conducerea nou formatei CS Informatica promite spectacol pe parchet pentru bănățeni și a transferat în acest sens cele mai râvnite vedete ale echipei naționale, precum și o serie de stranieri. Ultimul venit e sârbul Stefan Rakic, care a fost prezentat oficial azi alături de numele deja știute. Managerul Gabriel Lungu, principalul artizan al proiectului, a anunțat că echipa se va lupta pentru trofee din primul sezon.

La finele lunii, printre cele 13 echipe de prima ligă la futsal se va regăsi și CS Informatica Timișoara. Clubul bănățean a primit toate voturile pentru a lua parte direct la primul eșalon, inclusiv de la Deva, echipă de la care au sosit nume importante. Lotul e cu siguranță unul care se va bate sus de tot. ”E un club reînființat de fapt. Ieri am primit dreptul de a participa în Liga I. Nu a fost ușor, a fost o perioadă destul de grea. să ne organizăm din punct de vedere al clubului, să aducem jucători… de săptămâna viitoare începe campionatul. Am încercat să aducem fotbaliști de primă clasă, începând cu cei de la națională, Matei, Vlad Iancu, Al-Ioani și ceilalți, câțiva dintre ei au jucat minifotbal la WMT. Avem sârbi, croați și un brazilian cu cetățenie spaniolă. Obiectivul nostru e să intrăm în play-off și să fim în primele 2-3 echipe ale campionatului. Cu siguranță ne gândim la locul 1, la câștigarea Cupei României”, a declarat Gabriel Lungu, managerul formației.

Antrenorul echipei e Robert Lupu, care pe teren va purta numărul 7, mutarea sa de la Autobergamo Deva a fost cu puțin scandal, cauzat de patronul fostei sale echipe, Dorin Popa, până la urmă apele s-au calmat. ”Eu am fost înainte la CIP Deva, toți cei de la națională au fost jucătorii mei, după ce am plecat am rămas cu Lupu, i-am spus că o dată o să-l aduc la Timișoara pentru a face o echipă de futsal, zeii ne-au surâs. Eu am înființat echipa WMT-ului, am câștigat Cupa României, campionate, am vrut să trecem la o fază mai profesionistă, futsalul e altceva, e un sport de masă”, a explicat Lungu.

”Sunt încântat să fiu alături de acest proiect, s-a prezentat foarte bine pentru noi toți jucătorii, cât și pentru mine ca antrenor. Am decis să venim cu toții aici, să facem o echipă care să lupte la primele trei locuri, nu va fi ușor, sunt băieți veniți din toate colțurile lumii și jucători care au fost la echipa națională. Muncim mult, știm că pretențiile sunt destul de mari, sperăm să aducem publicul la sală, să facem un show cât mai plăcut pentru timișoreni. Eu sunt bănățean, mă bucur că am venit aproape de casă, știu ce înseamnă fotbalul pentru acestă zonă”, a spus și Robert Lupu, cel care e și căpitanul echipei naționale. Alături de el la Informatica mai sunt prezenți de la națională portarul Vlad Iancu, Ioan Al-Ioani și Florin Matei, cel mai valoros jucător român. S-au alăturat de asemenea o serie de stranieri interesanți, precum brazilianul Thiago Alcantara sau ex-iugoslavii Jovanovic, Janjic și Novoselac. De asemenea sunt prezenți și eurocampioni de minifotbal care au activat la WMT Giroc, precum Călugăreanu și Rupa. Ultimul sosit în lotul de 13 e Stefan Rakic, un sârb în vârstă de 22 de ani prezent la Mondialul din 2012.

Informatica va evolua într-un echipament foarte asemănător cu al lui ACS Poli, alb-violet de la firma Joma.


Clubul a început deja să vândă și card-uri speciale și are girjă și de capitolul imagine, urmând să aibă un site, de asemenea asemănător cu clubul de pe ”Dan Păltinișanu”, până la startul sezonului. ”E o campanie de fidelizare a suporterilor prin emiterea de carduri la meciurile de pe teren propriu, sunt pe trei zone, cu prețuri între 100 și 450 lei la loje. Echipa va avea și site până la primul meci. Sunt multe surprize și tombole pentru suporteri”, a spus Levente Borsos, directorul de marketing al clubului.

Buget de 400 de mii de euro

Bugetul construit pentru acest campionat e în jur de 400 de mii de euro, a anunțat același conducător. O parte importantă, până la 30% din sumă vine din fonduri private. ”Așteptăm ca o parte din buget să fie asigurat de CJT și CLT. Campioana Tg. Mureș a avut 450 de mii anul trecut”, a precizat Gabriel Lungu.

Informatica o va primi la Timișoara și pe naționala României. ”Tricolorii” vor veni în cantonament pentru returul barajului pentru CE cu Ungaria, în 18 și 21 septembrie și ar putea juca un amical cu alb-violeții. Clubul se îndreaptă și spre creșterea tinerilor, astfel, în urma unui parteneriat între FRF și Ministerul Învățământului se vor face acțiuni comune în școli pentru dezvoltarea futsalului.

”Toți suntem niște ași pentru că am pornit acest proiect, vom fi mai mult decât atât dacă ne atingem obiectivul. Vrem să găsim și câți mai mulți ași la nivel local. Vrem să facem o școală de futsal la Timișoara”, a adăugat Gabriel Lungu.

Lotul CS Informatica Timișoara: Teodor Lungu, Vlad Iancu (portari); Adrian Călugăreanu, Florin Matei, Thiago Alcantara, Ivan Jovanovic, Claudiu Dumitru, Slaven Novoselac, Slobodan Janjic, Ioan Al-Ioani, Robert Lupu (antrenor-jucător), Daniel Rupa (secund), Stefan Rakic (jucători de câmp).

Noul campionat al Ligii I la futsal va începe la finele lunii. Sistemul va fi clasic în prima fază (sezon regulat), apoi primele opt intră în play-off, ultimele patru echipe luptă în play out. Echipa va evolua în Sala ”Constantin Jude” dorindu-se disputarea majorității jocurilor în seara zilei de luni.

1 COMENTARIU

  1. Cum adica 30% din surse private!?
    Asta insemna ca 300 000 Euro sunt de la CLT si CJT…adica inca o „sugatoare ” de bani din bugetele locale!!!Curat-murdar ,Monser!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.